Ђоковић: После финала осећам мир, спокој и склад

03.02.2020. 10:25
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Српски тенисер Новак Ђоковић, који је јуче освојио Аустралијан опен осми пут, одржао је конференцију за новинаре у Ботаничкој башти у Мелбурну.

Након преспаване ноћи и сумирања утисака, Новак је у опуштеном разговору са новинарима причао о томе шта је помислио прије него што је отишао на спавање.

-Причао сам са женом синоћ пре него што сам легао у кревет и заспао. Питала ме је како се осећам, да ли имам милион мисли које ми се врте по глави. Ја сам рекао да осећам потпуну тишину и мир. То је нешто што ме и данас држи и немам осећај превелике узбуђености, нити усхићења. Ослободио сам се свега, јер у току турнира стварно има доста и 'интерне' борбе, мисли вам лутају стално. Константно морате да враћате себе у баланс, да себе уводите у стање позитивне енергије и размишљања- рекао је Ђоковић новинарима у Ботаничкој башти.

Како је казао, послије меча осјећа мир, спокој и склад.

-То је оно што желим да осећам у овом тренутку. Осећам срећу што се враћам својој породици у Србију- рекао је Новак.

Рекао је да се у своју земљу враћа за десетак дана, и тамо ће бити шест-седам дана прије одласка за Дубаји, након чега ће се опет вратити у Србију.

-Радујем се да видим и своје родитеље, ширу фамилију и свој народ, и да се лепо прослави- каже српски тенисер.

Пред почетак сезоне је пожелио да се што прије врати на прво мјесто АТП листе, али с друге стране, приоритет му је био да у Аустралији заопчне сезону на најбољи могући начин.

-АТП куп је прошао много боље него што сам замишљао и пожелео. Шест победа у синглу, две у дублу, тимска атмосфера је оно што је нама дозволило да бележимо тако велики успех и освојимо тај АТП куп. С друге стране, мени је то дало додатни стимуланс, мотивацију, снагу, полет који сам осетио, и на Аустралијан опену сам само наставио са тим играма- рекао је Ђоковић.

Нада се успјешној сезони на тврдој подлози, поготово у Индијан Велсу и Мајамију, гдје је имао пуно успјеха у каријери, али прошлих неколико година није биљежио добре резултате.

Каже да није прочитао све поруке које су му стигле, али захваљује свима на честиткама.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 48m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 10m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 15m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 3m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 24m
    0