Ђоковић пред пут у Токио: Идем по злато!

20.07.2021. 19:38
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да спреман да одигра најбољи тенис на предстојећим Олимпијским играма.

- Најљепши могући начин да одем из Београда уз оволику подршку медија и свог народа. Имам највише амбиције, идем на злато, то није тајна. То је велики циљ, велика амбиција још прије почетка ове сезоне, четири гренд слема и медаља на ОИ - рекао је Ђоковић на конференцији за медије пред полазак за Токио.

- Спреман сам, одморан и инспирисан даа одиграм најбољи могући тенис. Када играте за своју земљу то је највећа част, привилегија. То су најљепши моменти које један спортиста може да доживи. Ријетки су моменти када могу да учествујем у неком тимском такмичењу. Имамо сам среће да освојим Дејвис куп, оно што ми фали је олимпијско злато - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер истакао је да наступ на Олимпијским играма посебан за сваког спортисту.

- Олимпијске игре су највећа спортска смотра и не можете да доживите тај осећај као спортиста нигде као на ОИ. Прво, представник сте своје земље. Друго, такмичите се са најбољим спортистима на свијету. Оно што ОИ разликује од осталих такмичења је чињеница да сте у олимпијском селу са спортистима из свих земаља и спортова и да имате могућност да дијелите вријеме са њима. То је чега се радо сјећам са ОИ. То је незамјенљив осјећај који ми је да подстријек за даљу каријеру - поручио је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета осврнуо се и на припеме пред Токио.

- Не бих рекао да је неконвенционалан начин припреме, већ извлачење најбољег из услова у којима се налазим. Не може све идеално да буде. Ја сада имам више улога у свом животу од тенисера. И отац сам и супруг, па морам да се посветим и фамилији када нисам на турнирима. Имао сам одличне припреме, добар спаринг са кондиционим тренером. Било је одлично вријеме и атмосфера који су ми дали вјетар у леђа који носим са собом у Токио - рекао је Ђоковић.

Што се тиче конкуренције на олимпијском туниру, Ђоковић је истакао да неће бити лако упркос изостанку неких тенисера.

- Иако има отказа неких играча из врха, али доста њих је и тамо. Прије свега бих издвојио Медведева, Циципаса и Зверева. Дуг је турнир, свашта може да се деси. Треба доћи до финала. Олимпијске игре носе притиске, очекивања и емоције. Другачије је од осталих турнира, али трудићу се да третирам ОИ као било који други турнир како бих остао усредсређен на циљ - закључио је Ђоковић.

Он је у Токио испраћен аплаузима уз химну "Боже правде", коју је пјевао пред новинарима на аеродрому.

Најбољи тенисер свијета није могао да сједи на конференцији за медије док се орила химна.

- Морам сам да устанем - рекао је Ђоковић и отпјевао химну.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 17m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 1m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 46m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 45m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 51m
    0