Ђоковић се извинио послије дисквалификације са УС Опена

07.09.2020. 08:56
0
ИЗВОР: СРНА

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић извинио се због инцидента на УС Опену, када је случајно погодио лоптицом судију, због чега је елиминисан са овог такмичења.

- Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија и, према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због чувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно - написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Он је поручио да жели да ово непријатно искуство, дисквалификацију са турнира, претвори у важну животну лекцију, како би наставио да расте и развија се као човјек, али и тенисер.

- Извињавам се организаторима УС Опена. Веома сам захвалан свом тиму и породици што ми пружају снажну подршку, као и мојим навијачима јер су увек уз мене. Хвала вам и жао ми је. Био је ово тежак дан за све - поручио је Ђоковић.

Српски тенисер дисквалификован је синоћ јер је током меча против Шпанца Пабла Карењо-Бусте, у којем је губио са 6:5 у гемовима, бацио лоптицу иза себе и случајно погодио линијског судију.

Лоптица је ударила у врат судију која се скоро онесвијестила. Послије кратког вијећања, главни судија и супервизор су одлучили да Ђоковића дисквалификују са турнира.

- У складу са правилником Гренд слема, након намјерног и опасног ударања лоптицом или непромишљеног ударања лоптице унутар терена или ударање лопте са занемаривањем посљедица, судија УС Опена је дисквалификовао Новака Ђоковића са турнира - саопштили су организатори.

Ђоковићу су одузети сви бодови и новац који је зарадио до пласмана у четврту рунду такмичења на овогодишњем УС Опену.

Коментари 0
Повезане вијести
Ана Ивановић поново узима рекет у руке Ана Ивановић поново узима рекет у руке
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 53m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 44m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 31m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 57m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 39m
    0