Ђоковић у финалу Ролан Гароса

09.06.2023. 18:27
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је је Шпанца Карлоса Алкараса са 3:1 у полуфиналу Ролан Гароса и тако дошао на корак од историје.

По сетовима је било 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

Ђоковић је сјајно одиграо први сет, готово без грешке. Брзо је дошао до брејка, којег је сачувао до краја сета. Алкарас је био прилично бојажљив, па је правио неуобичајено много неизнуђених грешака, што је Новак искористио и повео са 6:3

У другом сету Шпанац је вратио фокус, па смо имали прилику да гледамо врхунски тенис. Прштало је на све стране, а Алккарас је на 5:3 сервирао за освајање сета, али се Србин није предавао, па је направио брејк, а онда у наредном гему спасио 3 узастопне брејк лопте. Мало је фалило да Ђоковић дође до потпуног преокрета када је пропустио прилику да направи још један брејк, а онда Алкарас прави брејк и рјешава сет за 7:5.

Наставили су са сјајним тенисом у трећем сету, када је на 1:1 Алкарас осјетио бол у мишићу десне ноге, па је одмах морао затражити медицински тајм-аут. То је по правилима АТП проузроковало да Новак освоји и наредни гем, јер Алкарас није имао право позвати медицински тајм-аут у том тренутку, а наредни гем додијељен је Ђоковићу.

Ни медицински тајм-аут није помогао Шпанцу, који дословно није могао да се креће по терену, па је до краја сета само Новак освајао гемове, а сет је завршен са 6:1.

Покушао је Алкарас још једним медицинским тајм-аутом да спаси ствар, али ни помоћ љекара није успјела. Споро се кретао по терену, али није хтио да преда меч, а Новак је наставио са добром игром. Ђоковић је задржао фокус и у четвртом сету и привео меч крају са 6:0 и пласирао се у финале Ролан Гароса.

Ђоковић има прилику да освоји историјску 23. гренд слем титулу и тако постане једини тенисер у историји са толико гренд слемова.

Србин ће се у финалу борити против бољег из дуела Алкесандар Зверев – Каспер Руд.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joka 09.06.2023. 19:03
    Bravo Novace legndo nasa!!Samo naprijed do osvajanja jos jedne titule na ovako prestiznom turniru.Bilo je zadovoljstvo , kao i do sada gledati te.Oni koju su ti danas na ovom mecu zvizdali su standardni dugogodisnji provokatori na tvojim mecevima,koji su svoje nade polagali u mladog Spanca da se konacno otarase "onog Srbina" ali nista od toga.
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 14m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 58m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 43m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 42m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 48m
    0