Ђоковић уз доста проблема се пласирао у четвртфинале "Србија опена"

20.04.2022. 21:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић, уз много проблема, успио је да се пласира у четвртфинале АТП турнира Србија Опен. Побиједио је Ласла Ђереа са 2:1 (2:6, 7:6, 7:6).

Ласло Ђере је изненадио Новака на самом старту меча, одмах је дошао до брејка, повео са 1:0, а одмах потом потврдио брејк за 2:0.

До новог брејка, Ђере долази у седмом гему за вођство од 5:2. Видјело се да је Новак “пустио” овај сет па је Ласло дошао до побједе у првом сету који је иклада одиграо против Новака. Наравно, Новак је подигао ниво игре у другом сету, али ни то није било довољно да лако, без проблема добије овај сет.

Поново је Ђере први дошао до брејка, за 4:3 али је Новак изједначио на 4:4. Оба играча су у наставку меча била сигурна на свој сервис. Имао је Новак при вођству 6:5 три сет и брејк лопте, није их искористио, али је у тај брејку имао више концентрације и славио је са 8:6.

На отварању трећег сета, Новак је освојио брејк у првом гему, након што је искористио четврту брејк лопту, али га је одмах у наредном гему испустио па је Ласло изједначио на 3:3.

Повео је Ђере са 40:0 при резултату 3:3, Новак је освојио један поен, а онда је Ђере направио дуплу грешку послије које Новак успијева да дође до изједначења. Ипак, најбољи тенисер свијета је направио двије нетипичне грешке, другу из ритерна па је Ђере повео са 4:3.

Био је опасан Ђере и у наставку па је имао двије брејк лопте у наредном гему које је најбољи свјетски тенисер успио да спаси, а онда је са два сигурна поена дошао до изједначења 4:4, а потом и вођрства 5:4.

Новак се нашао у ситуацији да сервира за останак у мечу и без већих проблема је ријешио ову ситуацију за изједначење 5:5. У наредном гему дошла је до изражаја Новаково искуству. Најбољи на свијету чак шест пута је успио да спаси гем лопту о врати се у меч. Сјајан је био и Ласло, успио је да спаси двије брејк лопте, а онда је на крају уз мало среће дошао до предности, а онда сјајним поеном са завршним дроп шотом успио да освоји овај маратонски поен и поведе са 6:5.

Други пут се Новак у овом мечу, против 50. на свијету, нашао у ситуацији да сервира за останак у мечу, а опет је лако ријешио ову ситуацију не изгубивши ниједан поен за 6:6 и нови тај брејк.

Одмах на старту Новак је допао до мини брејка који је Ласло вратио за 1:1, па повео са 3:2, а потом и са 4:3 уз нови мини брејк. Имао је прилику Ђере да матира Новака, али је промашио један зицер волеј па је Ђоковић изједначио на 4:4.

Наставио је он да игра али и да мисли на ту грешку па је Новак повезао још један мини брејк за вођство од 5:4, а онда је освојио још два везана поена за побједу.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 38m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 37m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 4m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 56m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    8h 54m
    1