Ђоковић заустављен у четвртфиналу

17.05.2023. 17:20
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Новак Ђоковић је заустављен у четвртфиналу Мастерса у Риму. Каспер Руне је након чудног меча, пуног осцилација, прекида због кише остварио сјајну побједу. Славио је Данац са 2:1 по сетовима 6:2, 4:6 и 6:2.

Превише грешака у игри, слаб сервис у првом сету, те сјајна игра Данца кумовали су поразу Ђоковића.

Први сет у потпуности је припао младом Данцу. Руне је био много прецизнији и направио је веома лако „дупли брејк“, те стекао велику предност. Данац је имао у првом сету само три грешке, док је Ђоковић имао велики број лоших потеза и неизнуђених грешака (13 неизнуђених). Преспора шљака ометала је српског тенисера који се очито мучио и са повредом. Руне је сачувао предност и био сигуран на свој сервис те је добио овај период са 6:2.

У другом сету Ђоковић је значајно поправио сервис, лакше је долазио до поена, па је успио да први дође до брејка. Српски тенисер је тражио медицински тајм аут у којем је добио и таблете против болова. Било је током овог сета и сукоб судије Лајанија и Рунеа када је млада нада свјетског тениса сматрала да је оштећена . Ипак, Данац је успио да врати брејк и сервирао је за изједначење. Међутим у тим моментима Новак је освојио два поена,а онда је меч прекинут због кише. Након 70 минута паузе српшски тенисер је дошао до изједначења и 1:1 у сетовима.

Трећи сет је почео лоше по Новака. Одмах је Руне направио брејк који је уз доста проблема потврдио за 2:0. Одмах затим наставио је Данац са сјајном дефанзивом и правио је велике проблеме Ђоковићу па је дошао и до другог брејка.

Руне је наставио са сјајним партијама и успио је да савлада српског тенисера у првом међусобном дуелу на шљаци. У наредном колу иде на побједника меча Каспер Руд и Фернандо Серундоло.

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 9m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 15m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 24m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 34m
    0