Ђорђе Перић наступио у краљевској палати у Стокхолму

06.10.2024. 14:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Ђорђе Перић, четрнаестогодишњи виртуоз на хармоници из Бијељине, наступио је вечерас у препуној Сали краљице Силвије у Стокхолму, гдје је одушевио публику заједно са гудачким ансамблом, саопштено је из Основне музичке школе "Корнелије Станковић" Бијељина.

Овај ансамбл, који се састоји од талентованих музичара из разних земаља као што су Русија, Шведска, Норвешка и Португал, створио је јединствену музикалну атмосферу која је очарала све присутне.

Фестивал Камертон, који се одржава од 3. до 6. октобра, окупио је умјетнике из различитих дијелова свијета, а Ђорђе је у оквиру овог фестивала наступио на три концерта, као солиста, те са оркестром хармоника из Финске.

Многи посјетиоци су истакли његов изузетан таленат и способност да пренесе емоције кроз музику.

Слика

Фото: srna.rs 

У саопштењу се додаје да је Ђорђе показао зрелост и умијеће које надмашује његове године, а аплаузи и овације које је добио након наступа свједоче о његовој будућности на свјетској музичкој сцени.

Фестивал Камертон се показао као значајан догађај, не само за умјетнике, већ и за обожаваоце класичне музике, пружајући платформу за размјену културних вриједности и музичких традиција.

Ђорђе је ученик Музичке школе "Корнелије Станковић" у Бијељини, у класи свог оца, Славише Перића, који је у оквиру овог фестивала био предавач на мастеркласовима.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајдов: "Важнијa ми је вјера од медаље" Мајдов: "Важнијa ми је вјера од медаље"
Чакле - рана која не зараста (ФОТО) Чакле - рана која не зараста (ФОТО)
Невесиње: Усљед невремена уништен кров на школи, вода текла учионицама Невесиње: Усљед невремена уништен кров на школи, вода текла учионицама
Најчитаније
  • Град Источно Сарајево: До 11.00 часова највећа излазност у Трнову
    3h 43m
    1
  • Сутра празник Свете Текле
    8h 8m
    0
  • Погледајте графикон о промјени броја бирача у односу на локалне изборе 2020. године
    3h 13m
    0
  • Локални избори 2024: Излазност до 15 часова по општинама и градовима
    2h 9m
    1
  • Како кафа утиче на депресију?
    18h 41m
    0