Ђукановић: ДПС спреман да буде најјача опозициона странка

03.09.2020. 11:38
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић рекао је да ДПС прихвата демократску вољу грађана у Црној Гори и спреман је да буде најјача опозициона странка.

Ђукановић је навео да је Демократска партија социјалиста прихватила незваничне резултате избора и честитала конкурентима, те истакао да у ДПС-у вјерују да се за своје програмске циљеве и за неке принципе развоја демократског друштва морају борити и када су власт, и када су опозиција.

"Не пада нам на памет да полемишемо са изборном вољом грађана. Ми ћемо је поштовати и за своју политику ћемо се борити једнако страствено из опозиционих клупа", рекао је Ђукановић за аустријску ОРФ ТВ.

Он је навео да формирања владе тек треба да почне и да ће се видјети да ли трочлана коалиција која је освојила 41 мандат може да формира владу и преузме одговорност за вршење извршне власти у Црној Гори.

Коментаришући оптужбе да ДПС стоји иза инцидената у Пљевљима и да изборне комисије хоће да мијењају резултате понављањем изборе, Ђукановић је рекао да спекулација никад није недостајало на политичкој сцени Црне Горе.

-И сада, када су ови избори у питању, постојала је спекулација да ће Демократска партија социјалиста бранити власт свим средствима, независно од изборне воље грађана. Као што видите, од тога нема ништа- навео је Ђукановић, додајући да опција ДПС-а није да било каквим постизборним инжењерингом доведе у питање оно што је неупитна демократска чињеница.

Он тврди да су "поруке Москве су охрабриле ретроградне политике у региону, тако да је оживио великосрпски национални пројекат који претендује да обезбиједи неку компензацију Србији за изгубљено Косово".

-Наравно да је ту Црна Гора прва жељена мета великосрпског национализма- рекао је Ђукановић, наводећи да ће Црна Гора морати са тим да се носи и након ових избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 8m
    3