Ђуровић: Сара Лучић најавила успјешну сезону

03.05.2022. 10:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Атлетичарка соколачког "Гласинца" Сара Лучић освојила је прво мјесто у скоку увис на Међународном атлетском митингу у Бару, гдје је прескочила 181 центиметар.

Тренер клуба Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Лучићева на почетку сезоне најавила добре резултате и да је на "првомајском митингу" истакла кандидатуру за Медитеранске игре за такмичаре до 23 године које ће бити одржане у септембру, те очекује добре резултате и на овом и на другим такмичењима.

- Атлетска сезона је тек почела и наша атлетичарка је кренула добро, очекујемо да ће постићи рекорд Републике Српске од 183 центиметра, који је њен, а овај пут је недостајало мало спортске среће да наступом на званичном такмичењу прескочи 184 центиметра, што је успјела у скоку ван конкуренције - навео је Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да је Лучићева у Бару проглашена другом атлетичарком по вриједности резултата у скакачким дисциплинама, а добила је и награду.

Сокочанка Сара Лучић је репрезентативка БиХ, првак у скоку увис Српске и БиХ, вишеструки учесник Балканског првенства за сениоре, односно сениорке, учесник Европског првенства до 23 године, те екипног првенства Европе групе Ц на Кипру, гдје је освојила треће мјесто.

Међународни атлетски митинг одржан је у Бару 1. маја уз учешће 200 такмичара из 11 европских земаља, у организацији Атлетског клуба "Морнар".

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 52m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 17m
    0