До краја године мјесечни борачки додатак за незапослене демобилисане борце

17.09.2020. 18:56
6
ИЗВОР: СРНА

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да је са руководством Борачке организације Републике Српске /БОРС/ постигнут договор да се до краја године обезбиједи мјесечни борачки додатак за све незапослене демобилисане борце без обзира на године живота, а којих има на Заводу за запошљавање око 7.900.

Вишковић је новинарима, након што су се српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади и он састали са предсједником БОРС-а Миломиром Савчићем и предсједником Предсједништва БОРС-а Гораном Рогићем, рекао да ће спискове ових лица у наредном периоду добити од БОРС-а, али и Завода за запошљавање.

Савчић је рекао да је састанак са руководством Српске резултирао добрим одлукама за дио чланства БОРС-а и бораца, а посебно оних незапослених и демобилисаних.

- Излазимо са састанка са оптимизмом и добром вијешћу за незапослене демобилисане борце. Ми ћемо у складу са могућностима Српске радити и даље на побољшању статуса борачке популације - поручио је Савчић.

У Бањалуци је данас одржан састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, премијера Републике Српске Радована Вишковића и министара у Влади Српске са предсједником Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломиром Савчићем и предсједником Предсједништва БОРС-а Гораном Рогићем.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    Marko Kraljevic 18.11.2020. 11:27
    Nista od toga i ako bude bice 1,6 km po mjesecu znaci maksimum 80 km za nekoga koje bio 50 mj u zoni borbeni djstava.
  • Generic placeholder image
    Koliko? 20.09.2020. 10:32
    Koliki ce biti taj mjesecni dodatak,ako je 100 maraka onda sve po starom?Dobro je rekao jedan od boraca na TV 10KM za svaki mjesec proveden na ratistu,za borca koji je proveo sve vrijeme rata izadje oko 470KM.To je bar nesto korektno.
  • Generic placeholder image
    Miki 19.09.2020. 10:20
    Kao da su bolji borci od nas bili,a mi kao da smo kakve babe,pleli možda debele čarape. Daaaavno je ovo trebalo da se počne dijeliti,niko nema posla a imamo godina i neće niko da nas primi da radimo
  • Generic placeholder image
    Mijo 19.09.2020. 10:18
    Pa bilo je i vrijeme,neradimo,nemamo nikakva primanja,jadno za sta smo se borili? Ovo je odavno trebalo biti,u federaciji,primaju ima dvije ili tri godine na mjesecnom nivou svi.
  • Generic placeholder image
    Miloš 19.09.2020. 10:14
    I ja se pitam,napokon da i mi nešto dobijamo,da nismo ostavljeni na vjetrometini. Ajde Bože pomozi,da imamo bar nešto,jer smo puka sirotinja.
  • Generic placeholder image
    Milos Obilic 17.09.2020. 20:14
    Dali je moguce???
Повезане вијести
Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због дола...
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 40m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 58m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 33m
    0