До сада није издвојен нови делта сој у Српској

04.08.2021. 10:49
0
ИЗВОР: Срна

У Републици Српској до сада није издвојен нови делта сој вируса корона, али се врше припреме за евентуално погоршање епидемиолошке ситуације, рекао је данас Срни директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић.

Зељковић је навео да ће Институт ускоро радити и ново секвенционирање вируса.

- Кроз два секвенционирања која смо радили у претходном периоду евидентирани су само алфа сојеви, што нам даје наду да ће остати иста ситуација и у наредном периоду - рекао је Зељковић.

Међутим, додао је он, према ситуацији која је у другим земљама у окружењу у којима је идентификован делта сој у протеклом времену, може се очекивати да буде и у Републици Српској.

- Припремамо се за евентуално погоршање епидемиолошке ситуације, имајући у виду да је делта сој изузетно преносив, те представља опасност јер је већа могућност заразе већег броја грађана - рекао је Зељковић.

Он је позвао грађане да се придржавају епидемиолошких мјера и да се вакцинишу у што већем броју.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 4m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 10m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 35m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    4h 59m
    0