До сутра рок за пријаву - "Спојимо дјецу са КиМ и Републике Српске

22.02.2024. 13:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Рок за пријаву за пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који организује бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији, траје до сутра, рекао је предсједник Одбора Милорад Арлов.

Он је навео да се до претходно предвиђеног рока, односно до 15. фебруара пријавило 12 локалних заједница из Српске које ће по плану за сад угостити око 550 српских основаца и 50 просвјетних радника са Косова и Метохије.

Пријавили су се Градишка, Требиње, Бијељина, Приједор, Зворник, Шамац, Власеница, Братунац, Источно Ново Сарајево, Брод, Прњавор и Челинац.

- Више локалних заједница - Модрича, Теслић, Соколац, Источна Илиџа, Пале... изразило је жељу да учествује у пројекту, али да треба да продужимо рок за пријаву седам дана ради спровођења анкете по основним школама о томе које породице су спремне да прихвате дјецу са Космета од 22. до 29. јуна - рекао је Арлов.

Он је додао да га посебно радује то што су међу сигурним учесницима Зворник и Братунац, двије нове локалне заједнице које први пут учествују у пројекту.

Арлов је подсјетио да седму годину заредом долазе дјеца и млади са потешкоћама у развоју, корисници Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" Косовска Митровица, који су гости Одбора, а биће заједно са својим пратиоцима смјештени у Центар "Заштити ме" у Бањалуци.

Он је захвалио свима који су изразили жељу да учествују у пројекту, те за подршку Министарству просвјете и културе, Влади Српске и другим инстуцијама и спонзорима.

- У Републици Српској до сада је боравило више од 7.000 српских основаца у пратњи око 650 просвјетних радника из више од 60 основних школа са Косова и Метохије - навео је Арлов, напомињући да ће се коначан број учесника у пројекту знати 23. фебруара.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 40m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 39m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 15m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 36m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 19m
    9