Добар наступ Страхиње Ерића

03.03.2021. 21:41
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Најбољи босанскохерцеговачки нордијац, Страхиња Ерић, освојио је данас 80. мјесто на Свјетском првенству у Обертсдорфу у трци на 15 километара слободним стилом, индивидуални старт.

Ерић је имао вријеме 40:27.9 минута, што је било шест минута и 39 секунди спорије од побједника јучерашње трке, Норвежанина, Ханса Кристера Холунда.

Заједно са Страхињом Ерићем наступио је и други босанскохерцеговачки нордијац који је стекао право наступа у главној трци, Милош Чолић, а он је са временом 44:50.8 и заостатком од преко 11 минута заузео посљедње, 102. мјесто, на трци.

Норвежани су апсолутно доминирали на данашњој трци. Двадесет секунди иза свога сународњака стигао је Симен Хегстад Круегер и он је заузео сребрну медаљу, а трећепласирани је био Харалд Оестберт Амундсен са заостатком од 35 секунди за побједником. Алеxандеру Болсхунову је измакло злато за осам секунди, а он је платио данак једној кризи коју је доживио током трке, те је нагло изгубио на снази, коју је касније некако успио да поврати.

На трци нису наступили Италијани Стефано Гарденер, Гиандоменицо Салвадори, Давиде Граз и Мирко Бертолина јер је корона вирус ушао у италијанску репрезентацију, тако да је за њих и ово Свјетско првенство завршено, барем што се тиче мушке репрезентације.

До краја Свјетског првенства остале су још штафетне трке у мушкој и женској конкуренцији, 4 пута 5 и 4 пута 10 километара, као и маратони на 30 километара за дјевојке, односно посљедњег дана 50 километара за мушкарце.

Коментари 0
Повезане вијести
Лана Пудар трећа на свијету Лана Пудар трећа на свијету
Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства Лана Пудар у полуфиналу Свјетског првенства
Србија остала без борбе за медаљу Србија остала без борбе за медаљу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 55m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    14h 25m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 52m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    14h 6m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    22h 48m
    0