Dobar nastup Strahinje Erića

03.03.2021. 21:41
0
IZVOR: Sport.dc.net

Najbolji bosanskohercegovački nordijac, Strahinja Erić, osvojio je danas 80. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Obertsdorfu u trci na 15 kilometara slobodnim stilom, individualni start.

Erić je imao vrijeme 40:27.9 minuta, što je bilo šest minuta i 39 sekundi sporije od pobjednika jučerašnje trke, Norvežanina, Hansa Kristera Holunda.

Zajedno sa Strahinjom Erićem nastupio je i drugi bosanskohercegovački nordijac koji je stekao pravo nastupa u glavnoj trci, Miloš Čolić, a on je sa vremenom 44:50.8 i zaostatkom od preko 11 minuta zauzeo posljednje, 102. mjesto, na trci.

Norvežani su apsolutno dominirali na današnjoj trci. Dvadeset sekundi iza svoga sunarodnjaka stigao je Simen Hegstad Krueger i on je zauzeo srebrnu medalju, a trećeplasirani je bio Harald Oestbert Amundsen sa zaostatkom od 35 sekundi za pobjednikom. Alexanderu Bolshunovu je izmaklo zlato za osam sekundi, a on je platio danak jednoj krizi koju je doživio tokom trke, te je naglo izgubio na snazi, koju je kasnije nekako uspio da povrati.

Na trci nisu nastupili Italijani Stefano Gardener, Giandomenico Salvadori, Davide Graz i Mirko Bertolina jer je korona virus ušao u italijansku reprezentaciju, tako da je za njih i ovo Svjetsko prvenstvo završeno, barem što se tiče muške reprezentacije.

Do kraja Svjetskog prvenstva ostale su još štafetne trke u muškoj i ženskoj konkurenciji, 4 puta 5 i 4 puta 10 kilometara, kao i maratoni na 30 kilometara za djevojke, odnosno posljednjeg dana 50 kilometara za muškarce.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lana Pudar treća na svijetu Lana Pudar treća na svijetu
Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva
Srbija ostala bez borbe za medalju Srbija ostala bez borbe za medalju
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    21h 42m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    19h 11m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    13h 25m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    18h 29m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    9h 37m
    0