Добри људи вратили су јој осмијех на лице, али још увијек живи у старој кући

26.09.2019. 19:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

За само недјељу дана од објављивања приче о тешком дјетињству петогодишње Тијане Рамани, захваљујући Блиц фондацији и људима добре воље, њих двије су буквално затрпане пакетима са храном, одјећом, обућом и играчкама. Тијана више није гладна, али још живи у уџерици која само што се не сруши и без воде.

Када је Блиц фондација  посјетила Тијану и њену мајку Марију Дојчиновић у њиховом трошном дому у околини Сурдулице, мала Тијана имала је само једну жељу, да има шта да једе. Жеља јој се убрзо и остварила. Из читаве Србије стигле су пошиљке, а Тијана се највише обрадовала кокошјим јајима. Док отвара пошиљке, неколико палета са јајима су нешто чему се мала Тијана стално враћа, пише Блиц.

Тијана је за неколико дана од ћутљивог дјетета постала прави мали зврк.

– Мама, види, мама, јаја, имаћемо пуно да једемо… Пуно јаја. Има и чоколаде, има чак и бијеле, али ја више волим оне црне. Ево и “шангарепе” – невјешто набраја она.

– Баш је лијепа, волим да грицкам “шангарепу”. Сад имамо шта да једемо – узвикује Тијана.

Као и свако дијете, обрадовала се и играчкама.

– Добила сам и пунооо луткица, ту је маца, ево има и зека. Имам и гумене чизмице, плаве и црвене, ту су и патике па јакнице, а тек чарапице – показује Тијана кутију пуну дјечјих чарапа.

Тијана и њена мама Марија и даље живе у трошној кући без прозора

Марија Дојчиновић још увијек не може да вјерује како им се живот промијенио за само неколико дана.

Слика

– Биле смо више гладне него сите, нисмо имале шта да једемо, сада буквално не знамо шта прво да узмемо да пробамо. Имамо јогурт, млијеко, сухомеснато, макароне, кекс, чоколаде, паштете, готова јела, ма не могу да стигнем све да видим. Добиле смо храну да имамо за читаву зиму, плус брашно, шећер, зејтин. Хвала свима, хвала Блиц фондацији, хвала добрим људима – кроз осмијех говори Марија.

Тијани и њеној мами стигла је и одјећа и обућа, углавном све ново, са етикетама. Ту су и шампони, купке, сапуни, прашак, тоалет-папир…

Захваљујући добрим људима, Марија и Тијана добиле су толико хране и одјеће да више немају гдје да је чувају. Помоћ добрих људи им је, међутим, и даље потребна. Прије свега, потребни су им бољи услови за живот. Уџерица у којој живе само што се не сруши, не да вјетар дува кроз поломљне прозоре него и кроз зидове. Купатила нема, воду довлаче… А и Тијана заслужује да буде срећна и живи као сва остала дјеца.

Слика

Њу је и ово што је добила усрећило. За само недјељу дана Тијана је од ћутљивог и повученог дјетета, чија је једина жеља била да има шта да једе, постала прави мали причљиви зврк.

Интересује је све, хтејла би да учи да пише, нарочито су јој занимљиве новине. Слаже и листа, пажњу јој привлаче фотографије.

– Дала сам јој име Теодора, то ми је друга лутка. Сада имам пуно играчака. Не знам са којом прво да се играм, али Тијану и Теодору волим највише. Вољела бих да их све заједно поређам на једној полици – каже Тијана.

Играчке су је обрадовале, али Тијана и њена мама заслужују бољи живот.

Сви људи добре воље који желе да помогну дјеци могу да пошаљу СМС на хуманитарни број 2552 или да уплате средства на динарски текући рачун “Блиц фондације”: 2750010221949709 90 или на девизне рачуне 10221949724 45 – за уплате у еврима; 10221949711 84 – за уплате у швајцарским францима и 10221949717 66 – за уплате у доларима, Социете Генерале Србија, Београд.

Коментари 0
Повезане вијести
Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани! Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Најчитаније
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    6h 18m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    4h 4m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    7h 6m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    54m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    7h 11m
    0