Добровољни даваоци крви - најбројнија породица хуманости

12.06.2024. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Црвени крст Републике Српске додијелиће, поводом 14. јуна - Свјетског дана добровољних давалаца крви, признања вишеструким добровољним даваоцима у знак признања за показану несебичну хуманост ради спасавања живота и здравља других.

Посредством структуре Црвеног крста Републике Српске на терену ће бити реализоване акције добровољног давања крви, промоција добровољног давалаштва кроз различите активности у сарадњи са партнерима и сарадницима, предавања о добровољном давалаштву крви и друге активности.

Активности ће трајати у наредних мјесец дана и спроводиће се интензивно у цијелој Републици Српској, саопштено је из Црвеног крста.

Ова организација, у оквиру својих редовних активности, кроз програм добровољно давалаштво крви реализује низ значајних активности на промоцији давања крви као најплеменитијег начина пружања помоћи.

Циљ програма је унапређење добровољног давалаштва крви кроз подизање нивоа информисаности и свијести цјелокупне популације о култури давања крви, обезбјеђивање довољних количина сигурне крви и крвних деривата за несметан рад здравствених установа, као и спасавање живота и здравља људи.

- Сваке године, 14. јуна обиљежавамо Свјетски дан добровољних давалаца крви кроз промоцију у медијима и на друштвеним мрежама с циљем указивања пажње на стварне потребе и анимирања нових добровољних давалаца крви да се прикључе овој најбројнијој породици, породици добровољних давалаца крви - наводи се у саопштењу.

С тим у вези, а и промовишући слоган организације "породица хуманости", ове године Свјетски дан добровољних давалаца крви обиљежава се под слоганом "Добровољни даваоци крви, најбројнија породица хуманости".

Међународни слоган Свјетске здравствене организације управо се односи на промоцију 20 година обиљежавања овог датума и посвећен је свим добровољним даваоцима, истиче се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада Црвени крст Републике Српске слави 32 године постојања и успјешног рада
Дарујте крв, будите дио породице хуманости! Дарујте крв, будите дио породице хуманости!
Најчитаније
 • Мушкарац оставио кофере са људским остацима на мосту
  19h 59m
  0
 • Србија: Измјерено невјероватних 50 степени
  21h 53m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  6h 59m
  0
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  2h 17m
  0
 • Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
  20h 42m
  0