Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti

12.06.2024. 12:26
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske dodijeliće, povodom 14. juna - Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima u znak priznanja za pokazanu nesebičnu humanost radi spasavanja života i zdravlja drugih.

Posredstvom strukture Crvenog krsta Republike Srpske na terenu će biti realizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi, promocija dobrovoljnog davalaštva kroz različite aktivnosti u saradnji sa partnerima i saradnicima, predavanja o dobrovoljnom davalaštvu krvi i druge aktivnosti.

Aktivnosti će trajati u narednih mjesec dana i sprovodiće se intenzivno u cijeloj Republici Srpskoj, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Ova organizacija, u okviru svojih redovnih aktivnosti, kroz program dobrovoljno davalaštvo krvi realizuje niz značajnih aktivnosti na promociji davanja krvi kao najplemenitijeg načina pružanja pomoći.

Cilj programa je unapređenje dobrovoljnog davalaštva krvi kroz podizanje nivoa informisanosti i svijesti cjelokupne populacije o kulturi davanja krvi, obezbjeđivanje dovoljnih količina sigurne krvi i krvnih derivata za nesmetan rad zdravstvenih ustanova, kao i spasavanje života i zdravlja ljudi.

- Svake godine, 14. juna obilježavamo Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi kroz promociju u medijima i na društvenim mrežama s ciljem ukazivanja pažnje na stvarne potrebe i animiranja novih dobrovoljnih davalaca krvi da se priključe ovoj najbrojnijoj porodici, porodici dobrovoljnih davalaca krvi - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, a i promovišući slogan organizacije "porodica humanosti", ove godine Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se pod sloganom "Dobrovoljni davaoci krvi, najbrojnija porodica humanosti".

Međunarodni slogan Svjetske zdravstvene organizacije upravo se odnosi na promociju 20 godina obilježavanja ovog datuma i posvećen je svim dobrovoljnim davaocima, ističe se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Akcija dobrovoljnog davanja krvi 3. jula u Istočnom Novom Sarajevu Akcija dobrovoljnog davanja krvi 3. jula u Istočnom Novom Sarajevu
Crveni krst Republike Srpske slavi 32 godine postojanja i uspješnog rada Crveni krst Republike Srpske slavi 32 godine postojanja i uspješnog rada
Darujte krv, budite dio porodice humanosti! Darujte krv, budite dio porodice humanosti!
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  19h 34m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  18h 16m
  5
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  18h 29m
  0
 • Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede
  16h 16m
  0
 • Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  23h 46m
  3