Dobrovoljni davaoci krvi - najbrojnija porodica humanosti

12.06.2024. 12:26
0
IZVOR: srna.rs

Crveni krst Republike Srpske dodijeliće, povodom 14. juna - Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima u znak priznanja za pokazanu nesebičnu humanost radi spasavanja života i zdravlja drugih.

Posredstvom strukture Crvenog krsta Republike Srpske na terenu će biti realizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi, promocija dobrovoljnog davalaštva kroz različite aktivnosti u saradnji sa partnerima i saradnicima, predavanja o dobrovoljnom davalaštvu krvi i druge aktivnosti.

Aktivnosti će trajati u narednih mjesec dana i sprovodiće se intenzivno u cijeloj Republici Srpskoj, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Ova organizacija, u okviru svojih redovnih aktivnosti, kroz program dobrovoljno davalaštvo krvi realizuje niz značajnih aktivnosti na promociji davanja krvi kao najplemenitijeg načina pružanja pomoći.

Cilj programa je unapređenje dobrovoljnog davalaštva krvi kroz podizanje nivoa informisanosti i svijesti cjelokupne populacije o kulturi davanja krvi, obezbjeđivanje dovoljnih količina sigurne krvi i krvnih derivata za nesmetan rad zdravstvenih ustanova, kao i spasavanje života i zdravlja ljudi.

- Svake godine, 14. juna obilježavamo Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi kroz promociju u medijima i na društvenim mrežama s ciljem ukazivanja pažnje na stvarne potrebe i animiranja novih dobrovoljnih davalaca krvi da se priključe ovoj najbrojnijoj porodici, porodici dobrovoljnih davalaca krvi - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, a i promovišući slogan organizacije "porodica humanosti", ove godine Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se pod sloganom "Dobrovoljni davaoci krvi, najbrojnija porodica humanosti".

Međunarodni slogan Svjetske zdravstvene organizacije upravo se odnosi na promociju 20 godina obilježavanja ovog datuma i posvećen je svim dobrovoljnim davaocima, ističe se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Purković: Ubrzati proces traženja nestalih Purković: Ubrzati proces traženja nestalih
Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj
Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 5m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 47m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 15m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 36m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 45m
    0