Дочек Нове године у Српској: Пуни тргови, кафићи и ресторани

01.01.2022. 11:00
0
ИЗВОР: СРНА

Грађани Српске испратили су стару и дочекали нову годину. У доста градова са тргова су се чуле веселе мелодије, а кафићи и ресторани су били пуни људи.

Више хиљада грађана Бањалуке, као и гостију из земаља окружења, али и шире, Нову годину дочекало је у центру града уз концерте Неде Украден и Петра Граше.

Тачно у поноћ уприличен је велики ватромет.

Одбројавању посљедњих тренутака старе године и ватромету који је означио улазак у 2022. годину на концертној бини присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Окрјепљење, уз вруће напитке, кафу, чај кухано вино, али и пиво, те избор домаћих специјалитета сви они који су најлуђу ноћ чекали на отвореном могли су потражити у “Зимзограду”, који је отворен још од 2. децембра у Парку Петара Кочића.

На Тргу Крајине радило је клизалиште за најмлађе, али и луна-парк у непосредној близини клизалишта.

Дочек Нове године био је организован и по кафићима, ресторанима и другим угоститељским објектима.

Шамчани су међународну Нову годину дочекали на градском тргу музику и ватромет.

Центар за културу под покровитељством општине Шамац организовао је дочек Нове године на градском тргу, а грађане је забављао “Фантастико бенд”.

Иако је већина Шамчана Нову годину дочекала код куће, много њих славило је и у кафићима, па су се и они око поноћи придружили грађанима на тргу.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић честитао је грађанима Нову годину, уз жељу да 2022. буде успјешнија, донесе добро здравље, напредак, те личну и породичну срећу.

– Као и до сада, заједничким напорима настојаћемо да у години која је пред нама, нашу локалну заједницу учинимо просперитетнијом, успјешнијом и бољим мјестом за живот и рад за све наше грађане – поручио је Милићевић.

Заједничког дочека није било у хотелу у Шамцу, али су ресторани и кафићи били препуни.

Дочек сличан прошлогодишњем, петарде обиљежиле ноћ

Већина становника полупразне Сребренице Нову 2022.годину дочакала је у својим кућама и становима у кругу породице, пријатеља и комшија, а новогодишњу ноћ обиљжиле су непрекидне детонације петарди којима су се дјеца добро снабдјела.

И највећи број становника Братунца новогодишњу ноћ провела је у кућном амбијенту са пријатељима, а старији су чували дјецу.

Било је весело у Сребреници и пјесма се чула из већег броја станова и кућа, док три кафића и два ресторана у којима је организован новогодишњи дочек нису била пуна, али су гости били весели и приредили су себи угодну забаву.

Организованог дочека на градском тргу у Сребреници није било и скромно декорисане улице и градски трг са украшеном јелком поред празне фонтане и споменика мира, били су у поноћ сабласно пусти, а из оближњих кафића и кућа чула музика.

Већина младих из овог мјеста је, као и претходних година, Нову годину славила у кафићима у сусхедном Братунцу гдје је било много живље. Конзумације су биле од 10 до 50 КМ по особи, зависно шта је све урачунато у понуду.

Организованог новогодишњег дочека ни ове године није било на Тргу Милоша Обилића у Братунцу који је био уређенији и декорисанији него икада.

Сви братуначки кафићи су били пуни, а у поноћ су млади изашли на градски трг заиграли коло и приредили ватромет.

И већи број старијих Сребреничана и Братунчана чекао је Нову годину у братуначким свадбеним салонима у којима је организован дочек уз музику уживо.

Мањи број имућнијих из ова два градића новогодишње празнике проводе на планинама и градовима широм Републике Српске и Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 51m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 49m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 15m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 30m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 9m
    0