Додик амбасадорима из РС: Заставе не треба спуштати на пола копља 11. јула

07.07.2021. 19:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик затражио је од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији министра иностраних послова у Савјету министара БиХ Бисере Турковић да се 11. јула заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.

-Према писању појединих медија, којим се најављује наставак устаљене вишегодишње праксе Бисере Турковић да ускостраначки злоупотребљава функцију министра иностраних послова и самовољно, без консензуса Предсједништва БиХ које је једино овлаштено за вођење спољне политике, доноси инструкције за цијелу ДКП мрежу БиХ, обавјештавам и тражим од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији да се дана 11. јула, заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља- истакао је Додик у писму упућеном амбасадорима из Републике Српске.

Он је нагласио да упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима у току грађанског рата 1992-1995, не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

-Оваква упорна, нетолерантна и хушкачка пракса бошњачких политичара дезавуише домаћу и страну јавност, а именована лица, државне службенике и запосленике из реда српског народа у заједничким институцијама БиХ, ставља у положај перманентне дискриминације и условљавања- указао је Додик.

Додик је нагласио да ова инструкција за амбасадоре из Републике Српске остаје на снази до даљег и примјењује се и на све евентуалне инструкције МИП које се односе на било који сегмент једностраног и једностраначког наметања обиљежавања 11. јула.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    19h 50m
    2
  • Данас Марковдан
    8h 8m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    4h 26m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    23h 50m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    3h 42m
    0