Додик: Идемо ка томе да Јахорина постане национални парк

17.10.2021. 20:53
3
ИЗВОР: Катера

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас са руководством Олимпијског центра "Јахорина" и разговарао о предстојећој зимској сезони и досадашњим реализованим пројектима.

Додик је у обраћању медијима рекао да се на Јахорини гради око 250.000 квадрата разног смјештајног капацитета, те да је то довољна чињеница да градња на Јахорини не смије стати.

- Али не смије направити ни хаос од Јахорине или да буде дио неких унутаристичких одлука било кога - рекао је Додик.

Он је истакао да постоји велики интерес пословних људи из региона и ЕУ да граде на Јахорини и због тога је потребно даље развијати ову планину.

Према његовим ријечима, капацитет саме Јахорине не може да прати капацитете локалних заједница у погледу уређења, од регулационих и других планова, због чега ће се заложити да се Јахорина прогласи националним парком и да се донесе посебан закон о томе.

Он је подсјетио да је познато да се на Јахорини не може градити ниједан објекат за смјештај ако нема адекватан гаражни простор.

Додик каже да све досадашње издате дозволе иду на штету саме Јахорине.

- Ми желимо да се овдје скијаши довозе са разних дестинација и да путнички саобраћај буде избачен са планине, заустављен на Палама гондолом, коју треба да изградимо - истиче Додик.

Он је упозорио да сав уложени труд и новац на Јахорини не смије пасти због "неких ситних размишљања, пакости, у неким локалним заједницама", не прецизирајући на које се то локалне заједнице мисли.

Додик је нагласио да је Јахорина посебан центар, центар високог туризма, а не прича која може бити доведена у питање зато што је неко незадовољан у тим локалним заједницама, јер нема приходе које он хоће.

Он је додао и да је очигледно, без намјере да вријеђа, да ментални потенцијал одређених људи из локалне структуре који све то треба да прате није довољно широк због чега се мора ићи у категоризацију Олимпијског центра.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    НЕКАРАКТЕРИ 19.10.2021. 15:29
    Хоће ли паљански СНСД то дозволити?
    Мислим да хоће, за шаку марака (личних погодности) , као што су били за то да Влада РС буде у БЛ.
  • Generic placeholder image
    Dodo 18.10.2021. 19:46
    A kako to sad, matere vam, nakon 20 godina silovanja i iživljavanja? Jahorina je kao neka tužna seoska kobila, koju su svi seljani tovarili, šibali i radili sa njom šta su htjeli... I sad seljan(čina) sa najvećom zapreminom lobanje priča kako će od nje napraviti rasnog konja za izložbe...
    Očigledno, ovaj naš vođa je desna ruka Boga a njegovi ljudi, anđeli.
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 18.10.2021. 07:38
    Sačekajte još malo dok se izgradi i dok svi oni koji imaju para naprave po hotel,pa onda.
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 10m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    15h 59m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    10h 37m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 9m
    0