Додик: Комшић у Њујорку изнио приватне ставове, он је подвала Хрватима

25.09.2019. 15:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

БИХАЋ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас да је обраћање предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића Генералној скупштини Уједињених нација није представљало став Предсједништва, већ његов приватни став.

- Предсједништво није усагласило његов наступ, нити је он то тражио од Предсједништва. Он је мимо досадашње праксе отишао тамо и изнио свој лични став - рекао је Додик новинарима у Бихаћу.

Он је подсјетио да је дан прије Комшићевог одласка у Њујорк одржана сједница Предсједништва БиХ.

- Он није ни поменуо потребу да усагласимо став без обзира на то што смо имали прилику да разговарамо о томе. Он је свјесно игнорисао институцију Предсједништва, омаловажио је и у Њујорку износио искључиво своје личне ставове. Никакве ставове Предсједништва није износио и све што је рекао само је његов лични став - каже Додик.

Комшић је у обраћању Генералној скупштини УН истакао да је непримјерено уплитање сусједних земаља у унутрашња питања БиХ.

"Смишљен као подвала"

Додик је изјавио да Комшић не може ништа да уради и да је смишљен као подвала Хрватима, а сада покушава да држи лекције Србима.

- Може само да блебеће. Иза њега стоји превара јер је као хрватски члан Предсједништва изабран бошњачким гласовима. Тај идентитет преваре код њих стално постоји - рекао је Додик ниовинарима у Бихаћу, коментаришући Комшићеву изјаву да "неће одустати од тога да Додика спречава у произвођењу криза, даљњој милитаризацији и дестабилизацији".

Додик је подсјетио да је раније рекао да је Комшић политичко недоношче побачено на изборима и да то мишљење има и данас.

- Он је смишљен као подвала Хрватима, а онда покушава да држи лекције нама Србима. Он је небитан, а нешто друго је што покушава да се наметне као неко важан. Нити сам ја, нити је он Предсједништво. Да би Предсједништво имало снагу мора имати сагласност сва три члана, свиђало се то мени, њему или било коме другом. Дакле, то што он говори су његови приватни ставови - каже Додик.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 20m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 57m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 26m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 24m
    0