Додик одао почаст оснивачу модерне Турске Кемалу Ататурку

16.03.2021. 14:27
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Анкари маузолеј првог предсједника и оснивача модерне Републике Турске Мустафе Кемала Ататурка, гдје је одао почаст и положио цвијеће.

Маузолеј су посјетили и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

Додик, Комшић и Џаферовић бораве данас у посјети Анкари, на позив турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, са којим ће разговарати о свим аспектима билатералних односа и будућим корацима за унапређење сарадње, посебно у заједничким инфраструктурним пројектима.

По доласку у Анкару, Додику је на аеродрому приређен свечани дочек уз највеће државничке почасти.

Чланови турске делегације, у којој су били гувернер и градоначелник Анкаре, командант почасне јединице и генерални директор за протокол у Министарству иностраних послова амбасадор Ахмет Башар Шен, у згради аеродрома уприличили су састанак добродошлице за српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Током посјете, биће ријечи и о актуелним регионалним и међународним питањима, наведено је на сајту Предсједништва Турске.

У агенди посјете је предвиђено и потписивање различитих споразума који ће додатно ојачати уговорну основу билатералних односа.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 37m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 9m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 47m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 19m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 52m
    0