Додик поднио кривичну пријаву против тужиоца Тужилаштва БиХ

15.08.2023. 17:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала поднио кривичну пријаву против тужиоца Тужилаштва БиХ Недима Ћосића.

- Кривичну пријаву сам поднио зато што је Недим Ћосић подигао оптужницу због, како је наведено, кривичног дјела неизвршавање одлука високог представника - написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Он је појаснио да је Ћосић, као службено лице Тужилаштва БиХ, донио незакониту одлуку у намјери да нанесе штету институцији предсједника Републике Српске, коју представља Додик, те вршиоцу дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милошу Лукићу.

- Тиме је починио кривично дјело повреда закона из члана 346 и злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315 Кривичног законика Републике Српске - указао је Додик.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    21h 10m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    3h 21m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 5m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    8h 10m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    8h 14m
    2