Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци

14.04.2024. 14:53
20
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је да у четвртак, 18. априла у Народној скупштини Републике Српске буде усвојен извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и на присуство великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности.

Додик је у телефонској изјави Срни из Атине навео да ће на том скупу бити указано да су сви они из српског народа који су починили злочине у прошлом рату осуђени и утамничени и да је хајка која се врши над српским народом превршила сваку мјеру.

- Са овог митинга јасно ћемо поручити да не можемо да живимо са муслиманима, односно Бошњацима који нас упорно клевећу и намећу нам одговорност тамо гдје не постоји - поручио је Додик.

Он је напоменуо да Срби морају да буду свјесни ситуације у којој се налази српски народ и Република Српска.

- Стога позивам да у четвртак у Народној скупштини Републике Српске усвојимо заједно извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а да се послије подне окупимо на великом народном митингу - нагласио је Додик.

Он је навео да ће митинг који је заказан за 18.00 часова на Тргу крајине бити велики митинг слободарског српског народа који ће поручити да су Срби частан, поштен, историјски народ.

Коментари 20
  • Generic placeholder image
    Xx 16.04.2024. 07:46
    Sa retardima obično ne ulazimu rasprave,nisi okusio rat i sve nevolje...nije više 1992,nema JNA i 13 kasarni u i oko grada...ako imaš mozga...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 16.04.2024. 01:12
    Oj ture, ko će to uništiti entitete?! Opet prizivate rat, kao da ste zaboravili koliko nas je malo potrebno da vas sve zaustave. Neće biti islamske republike, jer je bejha većinski hrišćanska zemlja.
  • Generic placeholder image
    Xx 15.04.2024. 21:31
    Mrki...da smo htjeli priznat tvorevinu čiji su temelji masovne grobnice ne bi potpisivali Dejtonski sporazum.Samo u okviru države BiH ili entiteta neće biti.
  • Generic placeholder image
    Mrki 15.04.2024. 20:37
    Nakon 30 godina provokacija, nametanja, otimanja, zabrana itd. najbolje se lijepo razići vidite da ne možemo mirno živjeti skupa, ovo su igre bez granica dokle ovako. Živjela Srbija i Republika Srpska!
  • Generic placeholder image
    Ivan 15.04.2024. 15:43
    Hoćemo na miting? Šalim se samo :D
  • Generic placeholder image
    Srboljub 15.04.2024. 09:25
    Oj ture, biće da nisu krmci iz islamskih zemalja bili u nuđahedinima i sjekli glave pred kamerama dok vi priskajujete i pomažete, kao što ste činili i kao cvijeće u fesovima. Vi nemate obraza vi ste izrodi. Prvi put su vam Srbi makar malo recioročno vratili, a vi ne možete da prežalite što niste ponovili zločine iz vremena služenja poglavniku anti i zadnjem caru uz beča.
  • Generic placeholder image
    Xx 15.04.2024. 07:44
    Petre,
    Vidim da si korektan i da se može diskutovati s tobom iako smo različitih mišljenja.Vlast u Sarajevu je smogla snage,u najteža vremena,kad smo se borili sa dva neprijatelja i nismo imali ni metaka dovoljno,da se obračunamo sa zločincima u vlastitim redovima.U RS je bila zvanična politika protjerivanje nesrba i rušenje svih džamija.
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 23:13
    Tačno je da sudovi u Republici Srpskoj nisu radili svoj posao i da je presuda za ratne zločine bilo vrlo malo ako ih je uopšte i bilo. Nažalost to nije na čast tim sudijama i tužiocima koji i dan danas rade pa čak i u Sudu i Tužilaštvu BiH. Ali i fingirana optužba i presuda radi pranja biografije zločinaca i vlastia nije na čast tužioca i sudija iz Sarajeva.
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 23:03
    Griješiš.
    Šteta Ago iz Rogatice, kome je supruga nestala u Rogatici je ubijen kod žutog mosta na tranzitu. Jama zvana "Gaj" Zajedno sa još 7 starijih Srba civila, ne bi da im navodim imena. Posmrtni ostaci su tu zapaljeni i stajali od juna 1992 do Novembra 1993, kada je nakon obračuna sa Cacom ekshumiran jama Kazani a sutri dan i tijela sa lokacije Gaj. Ova lokacija je od Kazana udaljena 3 kilometra i nalazi se iapod tranzitnog puta Sarajevo-Pale. I tijela izvađena iz Kazana i ova tijela iz Gaja su zatim odvežena i sahranjena na pomoćni stadion Koševo. Imena ubijenih koje je gradonačelnica upisala na spomeniku Kazani nisu tačna. To neka joj bude na čast a sve ćemo ovo argumentovano dokazati ako Bog da vrlo brzo.
  • Generic placeholder image
    Xx 14.04.2024. 22:53
    Petre...mantraš...na kazanima je ubijen Šteta Ago a prilikom hapšenja poginulo je nekoliko vojnika Armije BiH.Da li su srbi ikog uhapsili ili procesuirali tokom rata? Nisu nikog.
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 22:33
    Na Kazanimq nije ubijen ni jedan Bošnjak, ni jedan. Ubijen je jedan Hrvat dvoje Ukrqjinaca pravoslavmih i ostqlo Srbi. Tu je postojala genocidnq namjera prema Hrišćanima. Optuženo je bilo 20 pripadnika 10 Brdske brigade za ratni zločin , da hi naknadno optužnica bila promjenjena pod pritiskom tadašnje vlasti pod obočni zčočin ubistava. Osuđena 3 dobili od 6 mjeseci do 3 godine. Samo su im oprali njihove zločine ali ne zaboeavi ići će druga optužnica za ratni zločin a možda i genocid. Je li malo 40 ljudi. Ko uboje 1 čovjeka ubio je čitav svijet ne zaboravi to. Da na smetljište su vožena tijela ubijenih Srba i tamo su paljena postoje izjave, izvršioci a tijela još uvijek porodice traže.
  • Generic placeholder image
    Xx 14.04.2024. 22:20
    Petre,vlast RBiH je u sred rata smogla snage da se obračuna sa zločincima u svojim redovima,u Kazanima je ubijeno 40 građana Sarajeva,većinom srba,hrvata i par bošnjaka.Pominješ smetljište u Buća potoku...niđe veze,kakvo spaljivanje,bila prva linija iznad smetljista
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 22:08
    Tražili guzici čepa, to je tvoje mišljenje koje isto možeš da primjeniš na svoj narod ali to razmišljanje nije lijepo i ja tako ne razmišljam. Što je Krleža rekao za Srbe i Hrvate: to su djelovi iste balege koju su točkovi istorije zaprežnih kola podijelili na dva dijela.
    Ja mislim da smo mi jedan narod koji su svjetski moćnici zavadili kako bi nas pljačkali, baš kao što to danas rade u Ukrajini, gdje su zavadili dva pravoslavna naroda, koji govore i pišu isti jezik imaju istu kulturu, tradiciju i tako redom.
    Evo jedno pitanje za tebe: Je li ko osuđen za ubijanje, silovanje, paljenje tijela srpskih civila, bacanje tijela u jamu Kazani, paljenje njihovih tijela na deponiji smeća u Buća Potoku u Sarajevu i tako dalje. Nihove kosti su psi raznosili po obodima Sarajeva.
  • Generic placeholder image
    Xx 14.04.2024. 21:52
    Petre...oni u Krajini su napravili oružanu pobunu uz pomoć JNA i srpskih dobrovoljaca po onoj Karlobag-Karlovac-Virovitica,knindže i čarapari...tražili guzici čepa...Srebrenica je bila većinski muslimanska i prvi belaj je bio u aprilu 1992 kad su upali arkanovci i srpska TO...to ne računaš?nije rat i ubijanja počeli od božića 1993
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 20:55
    Žene i djeca su prebačeni autobusima u Tuzlu i ništa im se nije dogodilo. Ali i za tu tačku je Mladić osuđen kao za 1 tačku genocidnog postupanja. Sud je našao zamislite da oni nisu svojom voljom prebačeni već protiv svoje volje i to je presudio kao jednu od radnji genocida . Žene i djeca spašeni, organizovan prevoz, da nebi došlo do osvete od strane porodica ubijenih Srba pobijenih u periodu 1992-1995 na prostoru Srebrenice, Bratunca, Zvornika, nikome ništa nije bilo. A sada zamislite kolona izbjeglica bježi na traktorima iz Hrvatske vojska Hrvatske potpomognuta i opremljena od strane Nato pakta ih gađa avio bombama i artiljerijom ubija kao mačiće i nikome ništa, nije to osuđeno ni kao zločin a ta radnja je kada gledamo sa pravne strane sto posto genocidna radnja. Civili Srbi mučeni, silovani, zaklani, ubijani mačetama, gurani im oštri predmeti u genitalije, njihova tojrla zatim bacali u jamu "Kazani" u Sarajevu
  • Generic placeholder image
    Xx 14.04.2024. 20:22
    Petre...vi umislili da su bili američki marinci u Srebrenici ...ako si gledao snimke,niko nema uniforme i čizama a oružje otimali od četnika.Po masovnim grobnicama koje ste premjestali vise puta,da se sakriju tragovi,na skeletima vezane ruke žicama a o vašoj "osveti" najbolje kaže snimak škorpiona kad su srbijanski krmci naoružani i opremljeni do zuba iživljavali se na bosonogoj djeci.
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 19:24
    Osveta, može da znači i samu pobjedu časnu pobjedu u bitci koja se odigrala između dvije zaraćene vojske. Nesporna je i činjenica da su pripadnici 28 divizije armije bih, od kojih su mnogi od njih bili naoružani, neki i mitraljezima ( može se to vidjeti i danas na snimcima koji kruže na yootube), krenuli po naredbi u kolloni koja je brojala 12-15 hiljada ljudi iz mjesta Buljim u Proboj dug 70 kilometar kroz teriroriju koju je kontrolisala VRS.kako sami kažu prema "slobodnoj teritoriji"- Tuzli. Na putu proboja imaju više okršaja sa pripadnicima VRS, veliki broj gine na tom putu u okršajima, od dejstava artiljeriskog i pješadijskog oružja. Ubijaju i određen broj pripadnika VRS prilikom proboja. Zločini se dešavaju na više mjesta prema zarobljenim pripadnicima iz kolone, ogromni zločini i izvršioci istih odgovaraju za to i treba da odgovaraju za to ali okriviti čitav jedan marod za njihove zločine ne poznaje pravna nauka.
  • Generic placeholder image
    Xx 14.04.2024. 16:29
    E čuj nije bilo genocidne namjere...kako je ono zlotvor izjavio nakon ulaska u Srebrenicu? "Došlo je vrijeme da se turcima osvetimo na ovom prostoru"...sve pobili i protjerali a džamije porušili.U 7 dana...i nije bilo namjere nego se malo "zaigrali"?
  • Generic placeholder image
    Milan 14.04.2024. 16:01
    Ako Rezolucija koju predlažu i na kojoj rade Amerika, Njemačka i Turska bude usvojena nikada više neće biti pomirenja među narodima koji žive u BiH a koje ja smatram istim narodom, narodom koji govori isti jezik ima isto pismo, običaje, tradiciju itd. Zašto
    Zbog toga što rezoluciju predlažu zemlje koje su izvršile najveće zločine, genocide nad drugim narodima. Njemačka je čak uradila u 2 rata genocid nad Srbima a sada hoće da Srbe kao najveće žrtve njihove na ovim prostorima okarakteriše kao genocidne, pa gdje to vodi. Drugo razbili su Jugoslaviju protivpravno, zemlju za koju je najviše žrtava dao srpski narod, zatim su Srbe okrivili za sve to, bombardovali nas protivpravno, osudili i sve im to nije dovoljno nego hajde nakon 30 godina da donesemo neku rezoluxiju da im ogadimo samo postojanje i budući život.
  • Generic placeholder image
    Petar 14.04.2024. 15:50
    Treba glasno i jasno reći ne možete nam zabraniti prvo na izražavanje mišljenja. To je osnovno ljudsko pravo i kraj. Ja se slažem recimo sa mišljenjem sudinice koja je izdvojila mišljenje u presudi Mladiću, koja je rekla jasno da tužilaštvo nije izvan razumne sumnje dokazalo postojanje genocidne namjere što je osnovni i neophodni elemenat postojanja krivičnog djela genocida. Republika Srpska treba toj sudinici da podigne spomenik kao sudinici kao recimo Vitaliju Čurkinu.
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 13m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    4h 55m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    22h 23m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    19h 30m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    22h 28m
    0