Додик: Разговараћемо са Шмитом као њемачким савезним министром пољопривреде

04.08.2021. 18:25
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да би, уколико високи представник у БиХ Кристијан Шмит кренуо да смјењује српске представнике у органима власти на основу Бонских овлашћења или се одлучио на било коју мјеру у том смислу, то би био само допринос стварању још већег хаоса у БиХ.

Додик је рекао одговарајући на питања новинара да је власт у Републици Српској изабрана на демократским изборима и да је то потврдио ОЕБС, али да новог високог представника нико није изабрао.

– Сви смо ми изабрани на демократским изборима, који је ОСЦЕ потврдио да су били фер и поштени и ми представљамо управо тај демократски капацитет, а овог који се сада представља као високи представник нико није изабрао, тако да је он самозвани високи представник – навео је Додик.

Додик је поновио је данас да нови високи представник у БиХ Кристијан Шмит за њега нема легитимитет.

На питање како види то што је Шмит навео да је спреман за разговор, да организује неформални састанак са представницима Републике Српске у ОХР-у као и да оде било гдје у БиХ, те да неће користити Бонска овлашћења ако не дође до нарушавања територијалног интегритета БиХ, Додик је одговорио:

– Можемо на Јахорини. Доћи ћемо сви ми политичари из Републике Српске да му кажемо да можемо да разговарамо са њим, као бившим послаником њемачког савезног парламента и савезним министром пољопривреде.

– Он је човјек који има несумњиво велико искуство, али као високи представник он за нас нема легимтимет – поручио је Додик.

Додик и представници Републике Српске разговарали су данас у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем о политичкој ситуацију у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 54m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 8m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 58m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 23m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 56m
    0