Додик: Сутра мандат Вишковићу за премијера Српске; Нова Влада почетком децембра

22.11.2022. 18:51
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће мандатар за састав нове владе Српске бити актуелни премијер Радован Вишковић и да постоји скупштинска већина да то подржи.

Додик је истакао да ће сутра разговарати са Вишковићем након чега ће говорити и о очекивањима у вези са новом владом.

- На састанку са представницима парламентарних странака разговарали смо и о политикама које желимо да спроводимо, сви су увјерени да долази тешко вријеме економских изазова. Република Српска је припремљена на те изазове и наставиће да спроводи политике које је до сада имала као одговор на њих - рекао је Додик на конференцији за новинаре након консултација са представницима парламентарних странака у Српској о формирању власти.

Он је додао да очекује да нова влада буде формирана у првој седмици децембра и да ће бити нових имена међу министрима.

Додик је рекао да је на консултације позвао представнике свих парламентарних странака, али да се представници три опозиционе партије нису појавили и да су тако показали да не уважавају институцију предсједника.

Он је захвалио странкама које су се одазвале на данашње консултације. 

Нема уласка у НАТО, у БиХ је потребно да нико никога не кочи

Предсједник Републике Српске изјавио је данас да се неће десити чланство БиХ у Натоу и поручио да је најбоља политика у БиХ да нико никога не кочи.

Додик је рекао да МАП не постоји јер никада није усвојен, него је усвојен програм реформи који предвиђа да постоји одређен облик сарадње са Натоом.

- Неће се десити чланство у Натоу. Ми нисмо ти који дијеле програмске вриједности са другим политичким странкама - рекао је Додик на конференцији за новинаре одговарајући на питање о сарадњи са странака "осморке" и ХДЗ-а БиХ на формирању власти на нивоу БиХ, имајући у виду да оне заговарају сарадњу са Натоом.

Он је истакао да и ХДЗ сматра да се БиХ треба укључити у Нато, али не намеће тај свој став.

- Ми са с ХДЗ-ом по том питању не оштримо и не затежемо јер ХДЗ ће то увијек у својим прогромима рећи, али неће сматрати обавезним да нама наметне тај став - нагласио је Додик.

Он је поручио да СНСД сигурно неће потписати никакав коалициони нити програмски споразум са другим политичким партијама.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    kiko 22.11.2022. 19:04
    e sada će premijer isplatiti obećanih 1000km nezaposlenoj djeci poginulih boraca
Повезане вијести
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ Фонд здравственог осигурања Српске тражи кредит од 100 милиона КМ
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 52m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 51m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 18m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 10m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 8m
    1