Додика разљутило питање о куповини виле од 750.000 евра на Дедињу

25.10.2022. 08:42
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Лидер СНСД Милорад Додик је синоћ, гостујући на Блиц телевизији у емисији "Јасно. Као дан!", покушао да објасни како је купио вилу на Дедињу у Београду за 750.000 евра.

Вилу је купио 14. маја 2007. године и тврди да је новац за куповину обезбиједио из кредита у „Павловић банци“.

– Сазнао сам за фирму која је градила те дуплексе, дакле то није никаква вила. Тада је случајно наишао господин Павловић, који је иначе Србин из Америке – рекао је Додик.

Павловића је замолио за помоћ да му обезбиједи кредит.

– Он ме је, као и сваки Американац, питао како може да ми помогне. Када сам му све објаснио, кредит ми је одобрен, а он је дао свој залог, свој новац – рекао је Додик у емисији “Јасно. Као дан!”

Вила-дуплекс је укњижена на Додиково име годину дана од куповине.

– Онда смо се договорили да поново одемо у банку и да банка одобри кредит како бих вратио претходно подигнути кредит да раздужим Павловића и његову компанију која је дала гаранцију. Под хипотеку смо ставили објекат – рекао је Додик.

Сматра да није случајност што је о томе “напрасно” кренуло да се говори 2018. године. На констатацију ауторке Иване Мастиловић Јаснић да чак и то што је лично испричао није потпуно законито, Додик је тражио да га не прекида.

– Оптуживали су ме да немам документацију, а ја сам однио сву документацију тужиоцу, он се изненадио да то постоји – рекао је Додик.

Министарство правде БиХ упутило је на захтјев Тужилаштва БиХ Србији нову ургенцију у којој се тражи достављање документације о томе како је купио вилу на Дедињу.

– Какве везе Србија има са мојим договором са “Павловић банком”, шта она има са тим? То је све спекулативно. То није никакава инкримисана радња и сад покушавају да одрже тему док се броје гласови. Је л треба да се убијем одмах? – рекао је Додик.

На питање водитељке Иване Мастиловић Јаснић да ли сматра да се ради о злоупотреби службеног положаја, Додик је рекао да “многи људи то рјешавају тако”.

– Павловић је уложио свој приватни новац и гарантовао за мене, он је мени жирант. Шта је ту погрешно? Он ништа за узврат није добио, провјерите слободно – одговорио је Додик.

Ситуација се у студију усијала јер је ауторка Ивана Мастиловић Јаснић инсистирала на објашњење како је Додик успио са својом платом да приушти некретнину од 750.000 евра.

Додик је био видно увријеђен питањем, али је објаснио да је вилу дао у закуп, што му је, наводно, покривало рату за кредит.

– Ја сам ту имовину дао у закуп и тамо је био смјештен амбасадор једне земље који је плаћао кирију 4.000 евра. Мени је та кирија покривала рату кредита док се 2018. године није покренула та прича. Ја сам овдје оштећен, јер људи нису жељели да се њихово име провлачи кроз новине и напустили су 2018. године тај резиденцијални објекат – рекао је Додик, пише Блиц.

На констатацију да обичном грађанину тако нешто не би прошло, Додик је одбрусио:

– То је ваш проблем, а не мој! И ја сам обичан грађанин! – рекао је.

Коментари 0
Повезане вијести
Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика Инцидент на Бардачи, ратни ветерани извиждали Додика
Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО) Неки нови тонови из Србије према Додику (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 15m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 33m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 56m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 27m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 49m
    0