Додику четири делегата у Дому народа БиХ, опозицији опет само један

01.12.2022. 17:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили су да ће у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити четири делегата из СНСД-а и један из СДС-а.

Гласањем у Народној скупштини Републике Српске  прошле су листе Игора Жунића, Ранке Перић Ромић, Младена Илића и Ање Лубојевић. То значи да ће делегати СНСД-а бити Средоје Новић, Никола Шпирић, Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, као носиоци предложених листи.

Пети српски делегат је Желимир Нешковић из СДС, са листе коју је предложио Милан Радовић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић.

Он је рекао да су сви посланици гласали, односно њих 83.

Члан Комисије за избор и именовање, Игор Црнадак, није се сложио с тим  да је један глас за ПДП био неважећи, због чега је ПДП добио 11 гласова. Листа Покрета за државу имала је два гласа.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине утврђује резултате гласања, а додјелу мандата врши Централна изборна комисија БиХ којој ће бити послат извјештај о гласању.

СНСД ће, као и у протекле четири године, имати одлучујућу улогу у Клубу Срба у Дому народа Парламента БиХ, без чије сагласности неће моћи да прође ниједна одлука тог дома, али ни Представничког дома.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Soko 01.12.2022. 17:40
    Kako nije prošao gospodin Nenad Vuković, tako umna glava...
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 6m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 43m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 31m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 24m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 15m
    0