Додику четири делегата у Дому народа БиХ, опозицији опет само један

01.12.2022. 17:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили су да ће у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити четири делегата из СНСД-а и један из СДС-а.

Гласањем у Народној скупштини Републике Српске  прошле су листе Игора Жунића, Ранке Перић Ромић, Младена Илића и Ање Лубојевић. То значи да ће делегати СНСД-а бити Средоје Новић, Никола Шпирић, Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, као носиоци предложених листи.

Пети српски делегат је Желимир Нешковић из СДС, са листе коју је предложио Милан Радовић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић.

Он је рекао да су сви посланици гласали, односно њих 83.

Члан Комисије за избор и именовање, Игор Црнадак, није се сложио с тим  да је један глас за ПДП био неважећи, због чега је ПДП добио 11 гласова. Листа Покрета за државу имала је два гласа.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине утврђује резултате гласања, а додјелу мандата врши Централна изборна комисија БиХ којој ће бити послат извјештај о гласању.

СНСД ће, као и у протекле четири године, имати одлучујућу улогу у Клубу Срба у Дому народа Парламента БиХ, без чије сагласности неће моћи да прође ниједна одлука тог дома, али ни Представничког дома.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Soko 01.12.2022. 17:40
    Kako nije prošao gospodin Nenad Vuković, tako umna glava...
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 20m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 19m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 55m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 16m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 59m
    9