Додику четири делегата у Дому народа БиХ, опозицији опет само један

01.12.2022. 17:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили су да ће у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити четири делегата из СНСД-а и један из СДС-а.

Гласањем у Народној скупштини Републике Српске  прошле су листе Игора Жунића, Ранке Перић Ромић, Младена Илића и Ање Лубојевић. То значи да ће делегати СНСД-а бити Средоје Новић, Никола Шпирић, Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, као носиоци предложених листи.

Пети српски делегат је Желимир Нешковић из СДС, са листе коју је предложио Милан Радовић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић.

Он је рекао да су сви посланици гласали, односно њих 83.

Члан Комисије за избор и именовање, Игор Црнадак, није се сложио с тим  да је један глас за ПДП био неважећи, због чега је ПДП добио 11 гласова. Листа Покрета за државу имала је два гласа.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине утврђује резултате гласања, а додјелу мандата врши Централна изборна комисија БиХ којој ће бити послат извјештај о гласању.

СНСД ће, као и у протекле четири године, имати одлучујућу улогу у Клубу Срба у Дому народа Парламента БиХ, без чије сагласности неће моћи да прође ниједна одлука тог дома, али ни Представничког дома.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Soko 01.12.2022. 17:40
  Kako nije prošao gospodin Nenad Vuković, tako umna glava...
Повезане вијести
Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске
Предсједништво СДС: Општине и градови неће милост и мрвице већ оно што им припада Предсједништво СДС: Општине и градови неће милост и мрвице већ оно што им припада
Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду
Најчитаније
 • Писмено се огласили из ЈЗУ „Србија“ о епидемији
  2h 24m
  2
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  22h 32m
  0
 • Осам шампионских титула џудистима „Фамоса“ на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире
  21h 42m
  0
 • Европа гори у протестима
  21h 12m
  1
 • У селу Осјек жена погинула од струјног удара
  3h 26m
  0