Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“

17.05.2024. 15:47
3
ИЗВОР: katera.news

У сали општине Источна Илиџа јуче је одржан састанак представника Општине Источна Илиџа са представницима Комуналног предузећа „Комил“, ЈКП „Свети Марко“ и са породицама које су власници гробних парцела на Градском гробљу „Црквице“.

На састанку се разговарало о уређењу наведеног гробља, а како су саопштили из општине Источна Илиџа, грађани су били сагласни да Јавно комунално предузеће „Свети Марко“ врши наплату за одржавање гробља.

- Кроз конструктиван разговор дате су јасне смјернице и приједлози у вези са уређењем, а на састанку се могло чути доста приједлога и детаљно су договорени планирани радови. Највише се расправљало о неодржаваним породичим гробницама те је договорено да се власницима тих породичних гробница, путем медија и дигиталних платформи, упути позив о преузимању и плаћању накнаде за одржавање – саопштили су из општине Источна Илиџа.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и цивилну заштиту општине Источна Илиџа, Ђорђе Челик изразио је спремност да ова општина, као и до сада, уплатити потребна средства за уређење гробља „Црквице“, које би подразумијевало рјешавање проблем паркинг простора, као и уређење централног дијела гробља.

- Договорено је да се у јуну организује акција чишћења и кошевине гробних парцела, на којој би комунална предузећа и заинтересовани грађани заједничким залагањем приступили уређењу – навели су из општине.

Из општине су апеловали на све који имају обавезу да је уплате могуће извршити на жиро-рачун Комуналаног предузећа „Свети Марко“, Карађорђева 2, Источно Ново Сарајево: 567-483-11000 840-17, отворен у Атос банци.

Из општине Источна Илиџа су поручили са је ово један у низу састанака који ће представници локалне заједнице у сарадњи сакомуналним предузећима одржати са власницима гробних парцела. Сљедећи је договоренза септембар, гдје ће се говорити о реализацији планираних радова.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Jovan 19.05.2024. 16:40
    Oni nisu u stanju ni jedno groblje održavati kako treba, smeće bacaju na sve strane, oštete spomenike a kad im se to kaže, pravdaju se manjkom radnika. Pa nek prepuste onima koji imaju, a ne sve prigrabili.
  • Generic placeholder image
    Предатор 19.05.2024. 12:17
    Нисте објавили да су од грађана тражили да ургирају код ових што не плаћају одржавање јер они из св Марко то не желе да раде. Све што су присутни предложили одбијено је. Нема више гробних места на продају па је паника за оне ухљебе из св Марка јер су паре потрошили
  • Generic placeholder image
    Mile 17.05.2024. 19:16
    Oni ne održavaju ni ova groblja što drže samo u Miljevicima lici groblje na nešto, pogledajte groblje u Kasindolu ono je bruka živa kako je neuredno i uglavnom nepokoseno i ako ga pokose više uprljaju nego što urade ,grane padaju po spomenicima ma jad
Повезане вијести
Источна Илиџа: За суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима 150 захтјева Источна Илиџа: За суфинансирање трошкова боравка дјеце у вртићима 150 захтјева
Санирање дивље депоније на локацији „Блаца“ Санирање дивље депоније на локацији „Блаца“
Божовић на мирном протесту са суграђанима Божовић на мирном протесту са суграђанима
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    12h 59m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 22m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 55m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 52m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 43m
    0