Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“

17.05.2024. 15:47
3
IZVOR: katera.news

U sali opštine Istočna Ilidža juče je održan sastanak predstavnika Opštine Istočna Ilidža sa predstavnicima Komunalnog preduzeća „Komil“, JKP „Sveti Marko“ i sa porodicama koje su vlasnici grobnih parcela na Gradskom groblju „Crkvice“.

Na sastanku se razgovaralo o uređenju navedenog groblja, a kako su saopštili iz opštine Istočna Ilidža, građani su bili saglasni da Javno komunalno preduzeće „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje groblja.

- Kroz konstruktivan razgovor date su jasne smjernice i prijedlozi u vezi sa uređenjem, a na sastanku se moglo čuti dosta prijedloga i detaljno su dogovoreni planirani radovi. Najviše se raspravljalo o neodržavanim porodičim grobnicama te je dogovoreno da se vlasnicima tih porodičnih grobnica, putem medija i digitalnih platformi, uputi poziv o preuzimanju i plaćanju naknade za održavanje – saopštili su iz opštine Istočna Ilidža.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu opštine Istočna Ilidža, Đorđe Čelik izrazio je spremnost da ova opština, kao i do sada, uplatiti potrebna sredstva za uređenje groblja „Crkvice“, koje bi podrazumijevalo rješavanje problem parking prostora, kao i uređenje centralnog dijela groblja.

- Dogovoreno je da se u junu organizuje akcija čišćenja i koševine grobnih parcela, na kojoj bi komunalna preduzeća i zainteresovani građani zajedničkim zalaganjem pristupili uređenju – naveli su iz opštine.

Iz opštine su apelovali na sve koji imaju obavezu da je uplate moguće izvršiti na žiro-račun Komunalanog preduzeća „Sveti Marko“, Karađorđeva 2, Istočno Novo Sarajevo: 567-483-11000 840-17, otvoren u Atos banci.

Iz opštine Istočna Ilidža su poručili sa je ovo jedan u nizu sastanaka koji će predstavnici lokalne zajednice u saradnji sakomunalnim preduzećima održati sa vlasnicima grobnih parcela. Sljedeći je dogovorenza septembar, gdje će se govoriti o realizaciji planiranih radova.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Jovan 19.05.2024. 16:40
  Oni nisu u stanju ni jedno groblje održavati kako treba, smeće bacaju na sve strane, oštete spomenike a kad im se to kaže, pravdaju se manjkom radnika. Pa nek prepuste onima koji imaju, a ne sve prigrabili.
 • Generic placeholder image
  Predator 19.05.2024. 12:17
  Niste objavili da su od građana tražili da urgiraju kod ovih što ne plaćaju održavanje jer oni iz sv Marko to ne žele da rade. Sve što su prisutni predložili odbijeno je. Nema više grobnih mesta na prodaju pa je panika za one uhljebe iz sv Marka jer su pare potrošili
 • Generic placeholder image
  Mile 17.05.2024. 19:16
  Oni ne održavaju ni ova groblja što drže samo u Miljevicima lici groblje na nešto, pogledajte groblje u Kasindolu ono je bruka živa kako je neuredno i uglavnom nepokoseno i ako ga pokose više uprljaju nego što urade ,grane padaju po spomenicima ma jad
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati! Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  9h 53m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  14h 35m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  8h 35m
  2
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  8h 48m
  0
 • Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  14h 5m
  2