Дојаве о бомбама биле лажне, полиција прегледала 224 школе

20.05.2022. 18:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Екипе Министарства унутрашњих послова Србије утврдиле су да су биле лажне дојаве о постављеним експлозивним направама у школама, након прегледа 224 школе из Новог Сада, Ниша и Лесковаца, које су добиле дојаве, саопштило је данас Министарство просвјете Србије.

Дојаву о постављеној бомби на подручју Школске управе Нови Сад добило је 137 школа, а до 13.00 часова екипе МУП-а прегледале су 125 установа, навели су из Министарства.

У Школској управи Ниш извршен је преглед 56 школа, од 71 колико је добило дојаву, а у Школској управи Лесковац дојаву је добила 91 школа, а до 13.00 часова прегледано је 43 школе.

Настава ће се, до окончања контрадиверзионог прегледа, одвијати онлајн, а ученици ће бити враћени у клупе, након потврде да је безбједно, наведено је у саопштењу.

Према неким информацијама, дојаве су стигле и у основне школе у Руми, Маглићу, Кулпину и Бачком Петровцу.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 48m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 6m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 25m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 33m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 21m
    0