Док се ми на истоку возимо козјим стазама у другим дијеловима се граде ауто-путеви (ВИДЕО)

31.05.2024. 12:34
3
ИЗВОР: rtvbn.com

Власт је потпуно занемарила исток Републике Српске, а позиви за помоћ грађанима тог дијела Српске до владајућих као да не стижу, рекао је начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић (СДС) гостујући у емисији „МАТ“ БН телевизије.

- Док се ми на истоку возимо козјим стазама од Источног Сарајева, преко Фоче до Шћепан поља, у другим дијеловима Српске се праве ауто-путеви и неки значајни јавни објекти.

Све оно што ми као начелници општина можемо да представимо као проблеме наших грађана и суштинске ствари које би било неопходно ријешити, наилази на сласна обећања власти али врло често ми немамо приступ потребним новчаним средствима.

Та разлике у третирању општина нарочито су видљиве у Источном Сарајеву. Ми наилазимо на затворена врата за рјешавање одређених проблема - објашњава Божовић.

Коментаришући то што СДС још није добио повратну информацију из ЦИК-а на пријаву за октобарске изборе, односно да се не зна да ли ће СДС моћи да изађе на те изборе, Божовић каже да се нада да ће одлука ЦИК-а бити позитивна и у корист уставног права свих грађана, па и бирача СДС-а.

- Уколико ЦИК донесе одлуке које су против интереса СДС-а  тиме и интереса Републике Српске, чланови СДС-а ће вјероватно изаћи на протесте испред ЦИК. Прво ће се, у складу са законом, жалити Апелационом вијећу Суда БиХ, и ако треба тај процес водити до Стразбура, али и тражити да се избори, уколико и буду проведени, прогласе ништавним.

Они који можда хоће да на тај начин спријече излазак СДС на изборе то виде као прву степеницу ка укидању јер без СДС-а не могу да замислим Републику Српску - наглашава Божовић.

- Одлука против изласка СДС-а на изборе је дакле одлука против саме Републике Српске - закључује Божовић.

 

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Glas razuma 30.08.2024. 12:53
    Nemojte da budwte bezobrazni od Bijeljine do Sarajeva je sve ravno ko pista
  • Generic placeholder image
    Mitar 05.08.2024. 22:32
    Kakvi autoputevi, kod nas se još drže kokošinjci, krmetnjaci, cuke i sl. na pola duluma zemlje i to u drugim gradskim zonama. Ljudi došli sa sela pa donijeli navike sa sobom. Seljakluk
  • Generic placeholder image
    ms 12.06.2024. 16:06
    Tako je .........
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању ОО СДС-а Источна Илиџа отвара предизборну кампању
Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 7m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 30m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 3m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 0m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 51m
    0