Доктор Лазић није на респиратору, његово стање стабилно

09.04.2020. 18:20
2
ИЗВОР: novosti.rs/СРНА

Здравствено стање чувеног нишког хирурга Миодрага Лазића данас је боље, сазнаје лист „Новости“. Његов колега Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезиологију и интензивну терапију у којој је хоспитализован, поставио је на „Фејсбуку“ њихову заједничку фотографију уз хаштаг #бориселаки.

Помоћник генералног директора и директор Клинике за анестезију и интензивну терапију Радмило Јанковић рекао је да доктор Лазић, који је заражен вирусом корона, није на респиратору већ прима само кисеоничку суплементацију, односно повремено добија кисеоник преко маске.

Јанковић је рекао да је за сада ситуација под контролом и да се нада да даља инвазивна терапија неће бити потребна.

- Потпуна је неистина и дезинформација да се он налази на апаратима - рекао је Јанковић.

Он каже да је јуче у редовној визити обишао све пацијенте на интензивној њези, укључујући и доктора Лазића, уз којег је провео пола сата, поразговарао са њим и детаљно преконтролисао терапију.

- Разговарали смо. Он је јако добро, расположен...Чак смо снимили селфи. Његово здравствено стање је стабилно -рекао је Јанковић.

Он је додао да доктор Лазић јесте заражен вирусом корона и има промјене на плућима које указују на пнеумонију, као и да је дугогодишњи пацијент са бронхијалном астмом и да се због тога надзире његово здравствено стање 24 часа на интензивној њези.

Према његовим ријечима, доктор Лазић тренутно захтијева само кисеоничну суплементацију, односно повремено добија кисеоник преко маске, али "никаква инванзивна терапија код њега још није индикована".

- Видевши и запањивши се вешћу на друштвеним мрежама да је Лазић на респиратору, одмах сам позвао да видим да се нешто није у међувремену искомпликовало, мада нико други не би могао да има тачније информације од мене. Чули смо се, он је сасвим океј - навео је Јанковић.

Јанковић је рекао да је пренео доктору Лазићу подршку коју је добио из Републике Српске, гдје је спасавао животе током рата и чак и голим рукама масирао срце једног српског рањеника и тако га вратио у живот.

- Он има приступ друштвеним мрежама и мислим да он то зна. Али, ја сам му лично то пренио јуче кад смо се видели. Он је јако добро расположен, али и ганут је подршком коју добија и од својих колега из читавог Клиничког центра и Ниша - рекао је Јанковић.

Данас се редакцији „Новости“ јавила и породица чувеног др Лазића, тврдећи да Миодраг није био на респиратору.

- Његово стање јесте озбиљно али никада није био на респиратору већ је на кисеонику.За све инфомације о његовом стању можете да питате министра Златибора Лончара. Уједно би замолили и за дискретно обавештавање у оваквој ситуацији у којој смо се ми као породица нашли. - стајало је у имејлу породице.

Отац ургентне медицине и чувени ратни хирург, који је спасио небројано много живота током деведесетих година оболио је пријее неколико дана, према писању медија, од корона вируса.

Хероју у бијелом поруке подршке путем друштвених мрежа редовно упућују многобројни грађани, бивши пацијенти, колеге, пријатељи, али и чланови Удружења VIII одреда - Илиџа Специјалне бригаде полиције Републике Српске, људи који су стварали и бранили Српску, људи којима је др Лазић спасавао животе, поручују да су увјерени да ће др Лазић и овај пут побиједити.

Др Миодраг Лазић рођен је у Земуну 31.5.1955. године, гдје је завршио основну школу. Отац, официр, бива премјештен у Ниш. У том граду Лазић завршава гимназију, а затим и студије медицине. Као студент, активно се бави спортом, одбојком и фудбалом.

Специјализацију из хирургије завршава на ВМА у Београду, у својој тридесетој години, и постаје један од најмлађих хирурга. Потом, годину дана ради у Војној болници у Нишу, а онда прелази на Хируршку клинику Клиничког центра, гдје и данас ради.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Бели 09.04.2020. 19:55
    Велики поздрав и брз опоравак од браће из Српског Сарајева!
  • Generic placeholder image
    MocaPFC 09.04.2020. 19:11
    Izdrži majstore...
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    6h 40m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    16h 58m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 2m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    15h 53m
    0