Доктори из Београда бесплатно прегледали пацијенте

10.10.2020. 18:42
0
ИЗВОР: СРНА

Љекари Београда, специјалиста оториноралингологије Душан Бијелић и специјалиста гинекологије и акушерства Дејан Павловић, данас су на Сокоцу бесплатно прегледали више од 40 пацијента.

Бијелић је рекао Срни да је прегледао више од 20 пацијената и да су то углавном били случајеви какве је до сада безброј пута рјешавао.

Он је навео да је на Соколац дошао на позив пријатеља да би пружио стручну помоћ народу у Српској и БиХ искуством које је стекао као дугогодишњи начелник ОРЛ клинике на Војно-медицинској академији у Београду.

-Посебно ме радује то што је овдје изузетно добар народ, добри људи, ништа ми није тешко за овај народ урадити-, истакао је Бијелић, иначе пуковник у пензији.

Павловић, који ради у Универзитетско гинеколошкој клиници "Народни фронт" у Београду, рекао је да је одзив и интересовање пацијената било велико, те да је прегледао више од 20 жена.

-Имамо одличне услове за превентивне и ултразвучне прегледе које нам је омогућио соколачки Дом здравља. Задовољство ми је што сам у овој хуманој мисији-, истакао је Павловић.

Он је женама савјетовао да редовно иду на контроле и да прегледом који траје десетак минута спасавају живот, јер се раном дијагностиком може излијечити рак грлића матернице.

Павловић је нагласио да ће папа тестови бити прегледани у Универзитетској клиници "Народни фронт", која помаже овај пројекат, те да ће прослиједити резултате.

Он је додао да је ова клиника отворена за сарадњу и у случајевима евентуалне потребе даље дијагностике, оперативних третмана или компликованих трудноћа.

Павловић је истакао да би овакав повремени долазак љекара требало да постане редовна пракса и да ће се изнаћи најбољи модус за наредни период.

Сокочанин Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да су он и његов пријатељ генерал у пензији Винко Пандуревић позвали двојицу врсних медицинских стручњака да данас обаве превентивне прегледе у Дому здравља на Сокоцу како би помогли народу свог родног краја.

Он је нагласио да су прегледи у оба случаја били бесплатни и корисни, те да ће настојати да се на сличан начин и убудуће оствари редовна сарадња медицинских стручњака из Београда у коју ће бити укључени и познати специјалиста из области кардиологије.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    10h 37m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    20h 55m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    21h 1m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    20h 59m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    9h 10m
    0