Doktori iz Beograda besplatno pregledali pacijente

10.10.2020. 18:42
0
IZVOR: SRNA

Ljekari Beograda, specijalista otorinoralingologije Dušan Bijelić i specijalista ginekologije i akušerstva Dejan Pavlović, danas su na Sokocu besplatno pregledali više od 40 pacijenta.

Bijelić je rekao Srni da je pregledao više od 20 pacijenata i da su to uglavnom bili slučajevi kakve je do sada bezbroj puta rješavao.

On je naveo da je na Sokolac došao na poziv prijatelja da bi pružio stručnu pomoć narodu u Srpskoj i BiH iskustvom koje je stekao kao dugogodišnji načelnik ORL klinike na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

-Posebno me raduje to što je ovdje izuzetno dobar narod, dobri ljudi, ništa mi nije teško za ovaj narod uraditi-, istakao je Bijelić, inače pukovnik u penziji.

Pavlović, koji radi u Univerzitetsko ginekološkoj klinici "Narodni front" u Beogradu, rekao je da je odziv i interesovanje pacijenata bilo veliko, te da je pregledao više od 20 žena.

-Imamo odlične uslove za preventivne i ultrazvučne preglede koje nam je omogućio sokolački Dom zdravlja. Zadovoljstvo mi je što sam u ovoj humanoj misiji-, istakao je Pavlović.

On je ženama savjetovao da redovno idu na kontrole i da pregledom koji traje desetak minuta spasavaju život, jer se ranom dijagnostikom može izliječiti rak grlića maternice.

Pavlović je naglasio da će papa testovi biti pregledani u Univerzitetskoj klinici "Narodni front", koja pomaže ovaj projekat, te da će proslijediti rezultate.

On je dodao da je ova klinika otvorena za saradnju i u slučajevima eventualne potrebe dalje dijagnostike, operativnih tretmana ili komplikovanih trudnoća.

Pavlović je istakao da bi ovakav povremeni dolazak ljekara trebalo da postane redovna praksa i da će se iznaći najbolji modus za naredni period.

Sokočanin Milan Jolović Legenda rekao je Srni da su on i njegov prijatelj general u penziji Vinko Pandurević pozvali dvojicu vrsnih medicinskih stručnjaka da danas obave preventivne preglede u Domu zdravlja na Sokocu kako bi pomogli narodu svog rodnog kraja.

On je naglasio da su pregledi u oba slučaja bili besplatni i korisni, te da će nastojati da se na sličan način i ubuduće ostvari redovna saradnja medicinskih stručnjaka iz Beograda u koju će biti uključeni i poznati specijalista iz oblasti kardiologije.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    11h 51m
    0
  • Slani mafini
    21h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    23h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    21h 1m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    15h 30m
    3