Дом здравља Источно Сарајево: Против сезонског грипа 500 бесплатних вакцина

25.11.2020. 15:02
2
ИЗВОР: СРНА

Вршилац дужности директора Дома здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић рекао је да су јутрос добили допис за одобрених 500 доза вакцина против сезонског грипа од Института за јавно здравство Републике Српске, а у наредним данима биће одређено када почиње вакцинација.

- Тих 500 доза ми ћемо распоредити по тимовима породичне медицине и пацијенти који имају право на бесплатну вакцинацију биће на тај начин обавијештени. Добили смо и препоруке од Института с обзиром на тренутну ситуацију у вези са вирусом корона, тако да је неопходно да их се сви придржавају током процеса вакцинације - изјавио је Васиљевић.

Он је појаснио да је за пацијенте са повишеном тјелесном температуром и другим симптомима акутне респираторне инфекције, као и пацијенте који су били заражени вирусом корона препорука да мора проћи најмање мјесец дана од оздрављења да би били вакцинисани против сезонског грипа.

- Потребно је бити опрезан, јер и здравствени радници који буду давали те вакцине морају да пролазе кроз посебне мјере. Морамо да штитимо пацијенте и од потенцијално заражених здравствених радника, постоји низ прописаних мјера како да се вакцинација спроведе што безбједније - напоменуо је Васиљевић.

Он је позвао све који припадају ризичним групама и имају право на бесплатну вакцинацију да се информишу, јер су тимови породичне медицине већим дијелом ангажовани и на сузбијању епидемије вируса корона.

Васиљевић је поновио да ће се вакцинација вршити као и до сада, јер сваки тим породичне медицине има просторију за интервенцију у којој је могуће то обавити, с тим да ће у новонасталој епидемиолошкој ситуацији бити повећане мјере опреза.

- Неопходно је да се ти пацијенти наруче, а породични љекари ће са својим тимом да одреде термин када пацијент да долази на вакцинацију - додао је Васиљевић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Vic 28.11.2020. 20:47
    Pita korona,sezonski grip,kako kod tebe ide,ma loše kaže skroz a korona ce na to pa,los ti marketing. Sve tv kuće isto mlate,negledajte tvi dnevnike pogotovo
  • Generic placeholder image
    Paljanka 28.11.2020. 14:45
    Kakav sezonski grip,pa mi ga i nemamo, imamo samo koronu,sto da se ljudi džaba bodu,jer bolje korona prosperira
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Једночасовни штрајк упозорења упослених у Дому здравља "Источно Сарајево" (ФОТО) Једночасовни штрајк упозорења упослених у Дому здравља "Источно Сарајево" (ФОТО)
Дом здравља "Источно Сарајево" најавио једночасовни штрајк уколико њихови захтјеви не буду испуњени Дом здравља "Источно Сарајево" најавио једночасовни штрајк уколико њихови захтјеви не буду...
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 37m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 10m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 36m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 49m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 18m
    3