Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево

17.04.2024. 12:12
0
ИЗВОР: katera.news

Посебна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, a одборници су једногласно усвијили приједлоге одлуке о измјени Статута ове општине и њено пријевремено ступање на снагу, као и одлуку о увођењу ЈЗУ Дома здравља Источно Сарајево у трезорски систем пословања ове локалне заједнице.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић изјавио је новинарима да се одлука о измјени Статута односи на измјену броја одборника и усклађивање са изборним законом Републике Српске.

Он је нагласио да је ова одлука у складу и са изборним законом БиХ.

Према његовим ријечима, Скупшина општине Источно Ново Сарајево бројала је 19 одборника, а од наредног изборног циклуса требало би да броји 21 одборника.

- Изборни закон Републике Српске је прецизирао да 19 одборника броје скупштине које имају до 11.000 бирача регистованих у централном бирачком списку. По посљедњим информацијама, у Источном Новом Сарајеву регистровано је 11.792 бирача и стекли смо услове о повећању броја одборника – рекла је он.

Он је навео, да ће доћи и до промјена у Скупштини града Источно Сарајево.

- У Скупштини града Источно Сарајево требало би да иде шест одборника умјесто досадашњих пет – рекао је Јованчић.

Јованчић је додао да је у општини Соколац дошло до смањења броја бирача испод 11.000 хиљада, те да ће број одборника бити смањен са 21 на 19.

- Један одборник мање ће бити и у Скупштини града Источно Сарајево – навео је он.

 

Јованчић је истакао да је у складу са закључком Владе Републике Српске одлучено да ЈЗУ Дома здравља Источно Сарајево пређе у трезорски систем пословања ове локалне заједнице.

- То ће довести до стабилнијег и једноставнијег функционисања ове здравствене установе. Одлуку смо морали усвојити до краја априла како би у наредном периоду надлежно министарство измирило све пореске обавезе према упосленицима овог дома здравља – истакао је он.

Како је навео, обавезе, које ће бити много веће од транше Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, надокнадиће општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    23h 32m
    3
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    4h 8m
    4
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    3h 50m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    21h 18m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    18h 25m
    0