Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo

17.04.2024. 12:12
0
IZVOR: katera.news

Posebna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, a odbornici su jednoglasno usvijili prijedloge odluke o izmjeni Statuta ove opštine i njeno prijevremeno stupanje na snagu, kao i odluku o uvođenju JZU Doma zdravlja Istočno Sarajevo u trezorski sistem poslovanja ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić izjavio je novinarima da se odluka o izmjeni Statuta odnosi na izmjenu broja odbornika i usklađivanje sa izbornim zakonom Republike Srpske.

On je naglasio da je ova odluka u skladu i sa izbornim zakonom BiH.

Prema njegovim riječima, Skupšina opštine Istočno Novo Sarajevo brojala je 19 odbornika, a od narednog izbornog ciklusa trebalo bi da broji 21 odbornika.

- Izborni zakon Republike Srpske je precizirao da 19 odbornika broje skupštine koje imaju do 11.000 birača registovanih u centralnom biračkom spisku. Po posljednjim informacijama, u Istočnom Novom Sarajevu registrovano je 11.792 birača i stekli smo uslove o povećanju broja odbornika – rekla je on.

On je naveo, da će doći i do promjena u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

- U Skupštini grada Istočno Sarajevo trebalo bi da ide šest odbornika umjesto dosadašnjih pet – rekao je Jovančić.

Jovančić je dodao da je u opštini Sokolac došlo do smanjenja broja birača ispod 11.000 hiljada, te da će broj odbornika biti smanjen sa 21 na 19.

- Jedan odbornik manje će biti i u Skupštini grada Istočno Sarajevo – naveo je on.

 

Jovančić je istakao da je u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske odlučeno da JZU Doma zdravlja Istočno Sarajevo pređe u trezorski sistem poslovanja ove lokalne zajednice.

- To će dovesti do stabilnijeg i jednostavnijeg funkcionisanja ove zdravstvene ustanove. Odluku smo morali usvojiti do kraja aprila kako bi u narednom periodu nadležno ministarstvo izmirilo sve poreske obaveze prema uposlenicima ovog doma zdravlja – istakao je on.

Kako je naveo, obaveze, koje će biti mnogo veće od tranše Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, nadoknadiće opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
 • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
  15h 29m
  0
 • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
  15h 36m
  3
 • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
  12h 18m
  0
 • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
  6h 56m
  0
 • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
  7h 28m
  0