Домаћи скијаши спасили сезону на скијалиштима у БиХ

20.01.2021. 10:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Скијалишта на планинама у БиХ раде пуним капацитетом, а највише скијаша долази управо из наше земље, док је мањи број њих из сусједних земаља.

Како кажу из скијашких центара, пандемија је узроковала немогућност доласка великог броја гостију из регије, али је много становника БиХ одлучило да зимује на планинама.

У Олимпијском центру "Јахорина" истичу да су готово сви смјештајни капацитети попуњени, а скијалиште већ данима ради у пуном капацитету.

- Гости највише стижу из наше земље, али и земаља региона, Хрватске, Србије, Црне Гора и Словеније - казали су из ОЦ "Јахорина", додавши да су задовољни зимском сезоном те да је укупан промет повећан за 12 одсто у односу на исти период прошле године.

- Досад је на Јахорини од почетка сезоне скијало готово 79.000 скијаша, што је у односу на претходну годину мање седам одсто. Захваљујући доброј организацији скијања и припреми ски-стаза повећао се број вожњи за два одсто - казали су у ОЦ "Јахорина".

Цијене на Јахорину, како наводе, нису се мијењале.

- Како смо у току периода који је најпопуларнији за зимовање, цијена дневне ски-карте износи 55 КМ, али смо припремили и попусте, и то од 15% у периоду од 21. до 24. јануара на карте које се купе и искористе у том термину, као и попуст од 20% у периоду од 28. до 31. јануара - додају из ОЦ "Јахорина".

И из Центра "Влашић ски" на Бабановцу потврђују да су задовољни посјећеношћу, те да су домаћи посјетиоци најбројнији.

- С обзиром на ситуација у вези с пандемијом и забранама, ми смо презадовољни бројем гостију. Већином је то домаћа популација, али има и мали број скијаша из Хрватске - казали су из овог центра.

Према њиховим ријечима, цијена цјелодневне ски-пас карте износи 28 КМ. У понуди имају и двије полудневне карте, које коштају 19 КМ, и то од девет до 12.30 и од 12.30 до 16 часова.

- Ноћно скијање, које је сриједом, петком и суботом, траје од пола седам до пола десет и кошта 20 КМ - додали су из "Влашић ски".

Из "Ски краљице" с  Купреса кажу да због забрана и пандемија нису очекивали добру сезону, али да су пријатно изненађени тренутном ситуацијом на скијалишту.

- Нисмо очекивали велику посјећеност, узевши у обзир забране, као и то што смо скоро отворили сезону. Ми смо задовољни, скијалиште и ресторан су посјећени, чак можемо рећи да је сезона изнад очекиване - рекли су из "Ски краљице".

Како кажу, незадовољни су попуњеношћу смјештајних капацитета, јер  је број гостију упола мањи у односу на прошлу годину.

- Нисмо имали никаквих очекивања, јер наши стални гости нису могли доћи, али смо ипак пријатно изненађени бројем домаћих гостију - казали су из "Ски краљице". Цијене су, како наводе, повољне. Дневна карта кошта 25 КМ, а полудневна 15 КМ. У цијену дневне карта улази и ноћно скијање.

Из скијалишта "Козара" наводе да су тек прошле седмице отворили сезону скијања, али да већ раде пуним капацитетом.

- Сва срећа да смо имали довољно природног снијега који је створио услове за скијање - казали су из овог скијалишта.

Цијене су, према њиховим ријечима, врло приступачне посјетиоцима и скијашима.

- Цијене нисмо мијењали, дневни ски-пас износи 18 КМ, ноћно скијање шест КМ, а дјечји ски-пас 10 КМ - додали су из скијалишта "Козара".

Коментари 0
Повезане вијести
За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
Завршен "Пикси куп 2023" Завршен "Пикси куп 2023"
Сутјеска и Козара отварају сезону утакмицом за Хелену Гавран Сутјеска и Козара отварају сезону утакмицом за Хелену Гавран
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 4m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 39m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 40m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  19h 47m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 31m
  0