Донација Владе Републике Српске најугроженијим категоријама становништва

10.02.2023. 14:32
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске започео је, посредством општинских и градских организација Црвеног крста, дистрибуцију 421 тоне брашна, које је донација Владе Републике Српске за најугроженије категорије становништва у Републици Српској.

Дистрибуција брашна до сада је извршена на подручју општина Прњавор, Котор Варош, Челинац, Козарска Дубица, Теслић, Лопаре и Рогатица, градова Приједор, Добој и Бијељина, а од укупног броја до сада је дистрибуисано 100.200 килограма брашна.

Секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина Александар Савић рекао је да се ради о трећој испоруци брашна на овом подручју.

- Први пут смо запримили донацију око 24 тоне брашна, затим смо имали око десет тона брашна за рад Народне кухиње у Бијељини, а сада смо добили 18 тона брашна које смо подијелили по мјесним заједницама - истакао је Савић.

Слика

Представници Градске организације Црвеног крста Добој истакли су да је ова донација јако важна за потребе угроженог становништва са подручја овог града.

- С обзиром на тренутну економску ситуацију, свака врста помоћи као што је ова, добродошла је становништву Добоја. Брашно ћемо подијелити по мјесним заједницама и мислим да ће локалном становништву ово бити од значајне користи - рекао је секретар Михајло Арсенић.

Из ове организације кажу да је сарадња са Владом Републике Српске све јача, с обзиром на то да у овом граду дјелује и народна кухиња, којој је у ранијем периоду Влада помогла донацијама брашна, конзервисане хране и тјестенина.

Дистрибуција брашна, донације Владе Републике Српске, представља наставак изузетне сарадње и подршке коју институције Републике Српске пружају Црвеном крсту Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО) Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО)
Републичко такмичење екипа прве помоћи у суботу у Палама Републичко такмичење екипа прве помоћи у суботу у Палама
Екипе из Пала и Источне Илиџе најбоље у пружању прве помоћи Екипе из Пала и Источне Илиџе најбоље у пружању прве помоћи
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  14h 44m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  13h 3m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  15h 8m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  16h 34m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  8h 7m
  0