Донација Владе Републике Српске најугроженијим категоријама становништва

10.02.2023. 14:32
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске започео је, посредством општинских и градских организација Црвеног крста, дистрибуцију 421 тоне брашна, које је донација Владе Републике Српске за најугроженије категорије становништва у Републици Српској.

Дистрибуција брашна до сада је извршена на подручју општина Прњавор, Котор Варош, Челинац, Козарска Дубица, Теслић, Лопаре и Рогатица, градова Приједор, Добој и Бијељина, а од укупног броја до сада је дистрибуисано 100.200 килограма брашна.

Секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина Александар Савић рекао је да се ради о трећој испоруци брашна на овом подручју.

- Први пут смо запримили донацију око 24 тоне брашна, затим смо имали око десет тона брашна за рад Народне кухиње у Бијељини, а сада смо добили 18 тона брашна које смо подијелили по мјесним заједницама - истакао је Савић.

Слика

Представници Градске организације Црвеног крста Добој истакли су да је ова донација јако важна за потребе угроженог становништва са подручја овог града.

- С обзиром на тренутну економску ситуацију, свака врста помоћи као што је ова, добродошла је становништву Добоја. Брашно ћемо подијелити по мјесним заједницама и мислим да ће локалном становништву ово бити од значајне користи - рекао је секретар Михајло Арсенић.

Из ове организације кажу да је сарадња са Владом Републике Српске све јача, с обзиром на то да у овом граду дјелује и народна кухиња, којој је у ранијем периоду Влада помогла донацијама брашна, конзервисане хране и тјестенина.

Дистрибуција брашна, донације Владе Републике Српске, представља наставак изузетне сарадње и подршке коју институције Републике Српске пружају Црвеном крсту Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Килограм пшенице јефтинији од кифле у пекари Килограм пшенице јефтинији од кифле у пекари
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 26m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 18m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 9m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 54m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 1m
    4