Donacija Vlade Republike Srpske najugroženijim kategorijama stanovništva

10.02.2023. 14:32
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske započeo je, posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta, distribuciju 421 tone brašna, koje je donacija Vlade Republike Srpske za najugroženije kategorije stanovništva u Republici Srpskoj.

Distribucija brašna do sada je izvršena na području opština Prnjavor, Kotor Varoš, Čelinac, Kozarska Dubica, Teslić, Lopare i Rogatica, gradova Prijedor, Doboj i Bijeljina, a od ukupnog broja do sada je distribuisano 100.200 kilograma brašna.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Aleksandar Savić rekao je da se radi o trećoj isporuci brašna na ovom području.

- Prvi put smo zaprimili donaciju oko 24 tone brašna, zatim smo imali oko deset tona brašna za rad Narodne kuhinje u Bijeljini, a sada smo dobili 18 tona brašna koje smo podijelili po mjesnim zajednicama - istakao je Savić.

Slika

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj istakli su da je ova donacija jako važna za potrebe ugroženog stanovništva sa područja ovog grada.

- S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, svaka vrsta pomoći kao što je ova, dobrodošla je stanovništvu Doboja. Brašno ćemo podijeliti po mjesnim zajednicama i mislim da će lokalnom stanovništvu ovo biti od značajne koristi - rekao je sekretar Mihajlo Arsenić.

Iz ove organizacije kažu da je saradnja sa Vladom Republike Srpske sve jača, s obzirom na to da u ovom gradu djeluje i narodna kuhinja, kojoj je u ranijem periodu Vlada pomogla donacijama brašna, konzervisane hrane i tjestenina.

Distribucija brašna, donacije Vlade Republike Srpske, predstavlja nastavak izuzetne saradnje i podrške koju institucije Republike Srpske pružaju Crvenom krstu Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari Kilogram pšenice jeftiniji od kifle u pekari
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 52m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    2h 45m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 51m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 18m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    4h 0m
    0