Дозвољен рад базена, велнес и спа центара у Српској

25.05.2020. 18:14
0
ИЗВОР: Srpska.info

У циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 особа на јавном мјесту, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Како се наводи у саопштењу након сједнице штаба, од данас је дозвољен рад базенима, велнес и спа центрима, посебно и у склопу хотела и других угоститељских објеката за смјештај.

До 8. јуна забрањују се такмичарске активности спортских организација и спортиста.

Сви којима је, у складу са овом одлуком, дозвољен рад, могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске”.

Републички штаб за ванредне ситуације је Институту за јавно здравство РС дао је инструкције да изради упутство за организовање рада биоскопа, позоришта и читаоница у Републици Српској.

И даље ће бити на снази раније одлуке о  организовању васпитно-образовног рада на даљину, те закључак о обавезама ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и јавних здравствених установа – болница у Републици Срспкој у обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести COVID-19.

И даље су на снази мјере опреза и заштите од ширења вируса, у органима јавне упрае, односно на шалтерима општина, републичких органа управе и осталих субјеката, који врше јавна овлаштења.

Сви они су дужни су да на улазу у службене просторије, у којима се  пружају услуге грађанима, ограниче број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама, те да онемогуће задржавање у просторијама и прављење дужих редова у затвореном простору.

Обавезно је одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене.

Општине и градови треба да омогуће рад шалтер сала и матичних службе, уз контролу броја  корисника услуга шалтер сала и матичних служби зависно од простора, те уз одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту, која пружа довољну заштиту и запосленом и кориснику, наводи се у саопштењу Републичког штаба за ванредне ситуације.

Додаје се да су јединице локалне самоуправе  дужне да своје акте усагласе са овим закључком, а у складу са епидемиолошком ситуацијом на својој територији, могу да уведу и рестриктивније мјере, у односу на републичке, ако је то неопходно.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Ухапшено 19 лица, у акцији рањен припадник САЈ-а Ухапшено 19 лица, у акцији рањен припадник САЈ-а
Сутра едукативно предавање о корацима у случају нестанка дјетета у ОШ „Свети Сава“ Сутра едукативно предавање о корацима у случају нестанка дјетета у ОШ „Свети Сава“
Најчитаније
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  14h 57m
  0
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  23h 57m
  3
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  19h 22m
  2
 • Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
  12h 18m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  23h 48m
  0