Дозвољен рад базена, велнес и спа центара у Српској

25.05.2020. 18:14
0
ИЗВОР: Srpska.info

У циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 особа на јавном мјесту, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Како се наводи у саопштењу након сједнице штаба, од данас је дозвољен рад базенима, велнес и спа центрима, посебно и у склопу хотела и других угоститељских објеката за смјештај.

До 8. јуна забрањују се такмичарске активности спортских организација и спортиста.

Сви којима је, у складу са овом одлуком, дозвољен рад, могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са упутством ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске”.

Републички штаб за ванредне ситуације је Институту за јавно здравство РС дао је инструкције да изради упутство за организовање рада биоскопа, позоришта и читаоница у Републици Српској.

И даље ће бити на снази раније одлуке о  организовању васпитно-образовног рада на даљину, те закључак о обавезама ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и јавних здравствених установа – болница у Републици Срспкој у обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести COVID-19.

И даље су на снази мјере опреза и заштите од ширења вируса, у органима јавне упрае, односно на шалтерима општина, републичких органа управе и осталих субјеката, који врше јавна овлаштења.

Сви они су дужни су да на улазу у службене просторије, у којима се  пружају услуге грађанима, ограниче број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама, те да онемогуће задржавање у просторијама и прављење дужих редова у затвореном простору.

Обавезно је одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене.

Општине и градови треба да омогуће рад шалтер сала и матичних службе, уз контролу броја  корисника услуга шалтер сала и матичних служби зависно од простора, те уз одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту, која пружа довољну заштиту и запосленом и кориснику, наводи се у саопштењу Републичког штаба за ванредне ситуације.

Додаје се да су јединице локалне самоуправе  дужне да своје акте усагласе са овим закључком, а у складу са епидемиолошком ситуацијом на својој територији, могу да уведу и рестриктивније мјере, у односу на републичке, ако је то неопходно.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 29m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 25m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 29m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 22m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 13m
    0