Дозвољен рад трговачким центрима у Српској

05.04.2021. 08:48
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској од данас је дозвољен рад трговачким центрима и пословним субјектима који послују у њима, уз стриктно поштовање мјера надлежних у вези са епидемиолошком ситуацијом.

 

Према одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације, субјекти који пружају услуге грађанима дужни су организовати свој рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштовање прописаног физичког растојања.

- На улазу у објекат субјекти су дужни да поставе обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у односу на његову површину, те да одреде једно или више лица за спровођење епидемиолошких мјера у заједничким просторима објекта /главни улаз, пролази, ходници - саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је у петак, 2. априла, закључак који ступа на снагу данас, којим се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 30 лица, те сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица.

 

Приватна окупљања се односе на свадбе, крштења, рођендане, прославе и друге породичне скупове, а забрањује се и рад фитнес центрима /фитнес клубови, боди - билдинг клубови и слични објекти/ и културно-умјетничким друштвима, као и организација и извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, на отвореном и у затвореном простору.

 

Забрањује се и рад "велнес" и спа центрима и базенима, осим за обављање тренажног процеса професионалних спортиста и професионалних спортских организација, као и рад скијалиштима и скијашким центрима.

Забрањује се и рад приређивачима игара на срећу, као и организација класичне томболе, осим приређивачима интернет и осталих лутријских игара на срећу, те активности унутар установа културе које подразумијевају истовремено присуство више лица у истом простору /позоришта, биоскопи, музеји, галерије/.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 31m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 38m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 20m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    13h 58m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 30m
    0