Драгану Шојићу ипак одређен притвор

30.05.2022. 16:55
3
ИЗВОР: srna.rs

Апелационо вијеће Суда БиХ прихватило је жалбу Тужилаштва БиХ и одредило једномјесечни притвор Драгану Шојићу, недавно ухапшеном директору Службе за заједничке послове институција БиХ, потврђено је Срни из Суда БиХ.

- Рјешењем Суда БиХ од 28. маја уважена је жалба Тужилаштва БиХ тако да је преиначено првостепено рјешење и прихваћен приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора Шојићу у трајању од мјесец дана од дана лишења слободе - истиче се у одговору Срни из Суда БиХ.

Из Суда су прецизирали да је Шојићу притвор одређен због постојања основане сумње да је починио кривично дјело злоупотребе положаја и проневјера у служби по основу Кривичног закона БиХ.

Он је притворен и због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Шојић је ухапшен 24. маја на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Спроводећи истрагу, Тужилаштво БиХ и Сипа прикупили су доказе да је починио грубе злоупотребе положаја у вези са доласком и боравком на радном мјесту, као и злоупотребе средстава институције у којој је радио, користећи их у приватне сврхе.

- Осумњичени се терети и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ - навели су из Тужилаштва.

Осумњиченог су ухапсили припадници Сипе, према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Он је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја и овлаштења и проневјере у служби, као и кривичног дјела повреде равноправности човјека и грађанина.

Шојићу је након хапшења, Суд БиХ био одбио приједлог да се притвори, због чега се Тужилаштво жалило.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Pale1 30.05.2022. 22:40
    neki poletarci hoce da se dokazu, to je stara garda, ne dirajte osinjak
  • Generic placeholder image
    Pale 30.05.2022. 18:47
    Ako za ovog covjeka tuzilac ne prikupi dovoljno dokaza za osudjujucu presudu onda samo nece da radi svoj posao. Ovaj covjek ima zakonskog osnova da odlezi dobrih par godina za djela koja je pocinio u sluzbi.
  • Generic placeholder image
    Objektivno 30.05.2022. 17:58
    Kada ce biti objavljeno da je ovog profitera opozicija postavila na funkciju u drzavne organe?

Повезане вијести
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 15m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 29m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 19m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 44m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 34m
    0