„Дринска авантура“ у Фочи од 24. до 26. јула

08.06.2020. 22:31
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Велики број младих из БиХ и региона учествоваће на туристичко-забавној манифестацији „Дринска авантура“ која ће у Фочи бити одржана од 24. до 26. јула у организацији Омладинског покрета.

Четврто издање „Дринске авантуре“ учесницима ће понудити занимљиве и богате садржаје, а за разлику од претходних, овогодишње дружење трајаће дан дуже.

И ове године организатори „Дринске авантуре“ поставили су за циљ-повезивање младих из различитих средина, промоцију горњег тока Дрине и других туристичких дестинација Фоче. Учесници манифестације биће у прилици да уживају у бројним занимљивим спортским и забавним садржајима.

– Програм „Дринске авантуре“ је обогаћен и продужен на три дана. Првог дана учеснике очекује ноћна вертикална трка од Градског трга до Планинарског дома „Забрана”, висинске разлике од 200 м, након које све посјетиоце очекује рок свирка код планинарског дома “Забрана”. Другог дана љубитељи бициклизма уживаће у вожњи бицикала од Фоче преко Пјешчаних пирамида до Миљевине, одакле вожња постаје трка и поприма такмичарски карактер до Фоче. Истог дана сви љубитељи риболова могу учествовати у “Риболовачкој причи”, малој школи риболова и акцији порибљавања Дрине. Најбоље такмичаре чекају новчане награде – навео је предсједник Омладинског покрета Фоча, Младен Мандић.

Централни дио манифестације и овог љета чиниће спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг центра „Бастаси“ до фочанског Аква парка „Ушће“, дуг 15 километара уз мото „Гдје настаје Дрина, почиње авантура“, а који ће бити одржан у недјељу, 26. јула.

– Током спуста смарагдном ријеком правиће се паузе на најљепшим плажама. Стиже се на Аква парк „Ушће“ гдје нас чека ди-џеј забава и једно занимљиво такмичење-привлачење конопца кануима и занимљиве награде -рекао је Мандић.

Млади ће велику пажњу посветити и екологији и заједничком очувању горњег тока ријеке Дрине. Уз подршку хуманитарне организације Католички сервис помоћи (ЦРС), а кроз УСАИД-ов пројекат ПРО-Будућност, током јула организоваће Округли сто на тему “Дрина нас спаја”.

– Планирано је да са младима из сусједних општина слива ријеке Дрине, Горажда, Устиколине и Фоче, разговармо о еколошким темама, о заједничкој сарадњи и промоцији Дрине, као и о толеранцији и помирењу – додао је Мандић.

Из Омладинског покрета још једном су позвали младе, љубитеље природе и забаве да им се придруже и подрже четврту „Дринску авантуру” која, како кажу, има перспективу да постане једна од најсадржајнијих туристичких манифестација на подручју ове локалне заједнице. Како би оправдали улогу добрих домаћина, очекују подршку Општине Фоча.

– Ова манифестација доводи људе у центар града, а Фоча има инфраструктуру која може да их прихвати, да им понуди најбоље што има. Корист је вишеструка за промоцију туризма, а осим тога, Фоча тиме шаље поруку једне отворене, модерне средине. Највећа корист је за пружаоце услуга, како смјештајних, тако и других угоститељских – сматра Мандић.

Организатори напомињу да је котизација за учешће у регати 30 КМ, што укључује превоз до почетне тачке за спуст, трошкове скипера – возача чамаца и минимум опреме. Уколико заинтересовани учесници посједују сопствену опрему и превоз, немају обавезу плаћања котизације, већ само регистрацију.

Заинтересовани могу да се јаве на званичну страницу манифестације, www.drinskaavantura.net, на e-mail info@drinskaavantura.net или на телефон 066-892-322.

Коментари 0
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 34m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 16m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 49m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 23m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 51m
    0