Друга компонента “Спутњика Ве” у Српској до краја мјесеца

09.07.2021. 12:25
0
ИЗВОР: СРНА

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је данас Срни да ће испорука руских вакцина "Спутњик ве" за имунизацију против вируса корона бити у роковима од 90 дана од када је примљена прва доза.

- Имамо обећања од највишег руководства да ће бити испуњен уговор и испоручене вакцине. Сваки дан чекамо да нам јаве када ће кренути контигент друге дозе вакцине, а биће још један контигент прве дозе - навео је Перовић.

Он је истакао да се преговори воде буквално сваки дан, додајући да је Русију захватио трећи талас пандемије, која касни два мјесеца у односу на Европу, када је овај континент био захваћен тим таласом.

- Смртност је много велика, што се може видјети на информативном каналима и интернету. Тамо су почели и да затварају неке градове - навео је Перовић.

Он је рекао да је тим поводом у Русији наређена масовна вакцинација и да се то јавио као проблем за количине вакцина које су биле намијењене по основу међународних уговора, јер сада домаћи корисници постају приоритет.

Коментари 0
Повезане вијести
Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19 Нијемац примио 217 вакцина против ковида 19
Од вакцине бјеже и уз помоћ адвоката Од вакцине бјеже и уз помоћ адвоката
Вакцина против ХПВ-а једна од најефикаснијих и најбезбједнијих вакцина Вакцина против ХПВ-а једна од најефикаснијих и најбезбједнијих вакцина
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 59m
    0