Druga komponenta “Sputnjika Ve” u Srpskoj do kraja mjeseca

09.07.2021. 12:25
0
IZVOR: SRNA

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je danas Srni da će isporuka ruskih vakcina "Sputnjik ve" za imunizaciju protiv virusa korona biti u rokovima od 90 dana od kada je primljena prva doza.

- Imamo obećanja od najvišeg rukovodstva da će biti ispunjen ugovor i isporučene vakcine. Svaki dan čekamo da nam jave kada će krenuti kontigent druge doze vakcine, a biće još jedan kontigent prve doze - naveo je Perović.

On je istakao da se pregovori vode bukvalno svaki dan, dodajući da je Rusiju zahvatio treći talas pandemije, koja kasni dva mjeseca u odnosu na Evropu, kada je ovaj kontinent bio zahvaćen tim talasom.

- Smrtnost je mnogo velika, što se može vidjeti na informativnom kanalima i internetu. Tamo su počeli i da zatvaraju neke gradove - naveo je Perović.

On je rekao da je tim povodom u Rusiji naređena masovna vakcinacija i da se to javio kao problem za količine vakcina koje su bile namijenjene po osnovu međunarodnih ugovora, jer sada domaći korisnici postaju prioritet.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nijemac primio 217 vakcina protiv kovida 19 Nijemac primio 217 vakcina protiv kovida 19
Od vakcine bježe i uz pomoć advokata Od vakcine bježe i uz pomoć advokata
Vakcina protiv HPV-a jedna od najefikasnijih i najbezbjednijih vakcina Vakcina protiv HPV-a jedna od najefikasnijih i najbezbjednijih vakcina
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 52m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 34m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 7m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 41m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 26m
    3