Други уписни рок на Универзитету у Источном Сарајеву од 16. августа

26.07.2023. 13:13
0
ИЗВОР: katera.news

Конкурс за упис студената у другом уписном року на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен 16. августа 2023. године, док ће пријаве за упис трајати од 28. августа до 1. септембра.

Кандидати се могу пријавити и електронским путем, осим на Медицински факултет Фоча, од 28. августа до 2. септембра 2023. године на https://estudent.ues.rs.ba/ .

Пријемни испит биће одржан 4. септембра у 9.00 часова. На Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит биће одржан 4. и 5. септембра 2023. године са почетком у 9.00 часова. Упис примљених кандидата на свим факултетим/академијама Универзитета у Источном Сарајеву почиње 11. септембра и траје до 15. септембра 2023. године – поручили су са Универзитета у Источном Сарајеву.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику на Медицинском факултету и Стоматологија на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву траје од 12. јула до 1. септембра 2023.године на мејл адресу studiesinenglishmf@gmail.com .

Полагање пријемних за студенте који уписују ове студијске програме је 4. септембра онлајн, док је упис примљених кандидата од 7. до 11. септембра текуће године, а све информације о броју слободних мјеста за упис биће доступне у тексту конкурса, који ће бити објављен на интернет страници Универзитета и у дневним новинама.

Пријаве за упис на други и трећи циклус студија на Универзитету у Источном Сарајеву могуће су од 19. јуна до 20. октобра 2023. године, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

- На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 23. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса  25. октобра 2023. године до 14.00 часова. Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 26, а завршава се 30. октобра 2023. године – навели су са Универзитета.

На Електротехничком факултету и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит, већ ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија, појединачно за сваки студијски програм.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 5m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 29m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 13m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 23m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    21h 29m
    0