Drugi upisni rok na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu od 16. avgusta

26.07.2023. 13:13
0
IZVOR: katera.news

Konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljen 16. avgusta 2023. godine, dok će prijave za upis trajati od 28. avgusta do 1. septembra.

Kandidati se mogu prijaviti i elektronskim putem, osim na Medicinski fakultet Foča, od 28. avgusta do 2. septembra 2023. godine na https://estudent.ues.rs.ba/ .

Prijemni ispit biće održan 4. septembra u 9.00 časova. Na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biće održan 4. i 5. septembra 2023. godine sa početkom u 9.00 časova. Upis primljenih kandidata na svim fakultetim/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu počinje 11. septembra i traje do 15. septembra 2023. godine – poručili su sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu i Stomatologija na engleskom jeziku na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu traje od 12. jula do 1. septembra 2023.godine na mejl adresu studiesinenglishmf@gmail.com .

Polaganje prijemnih za studente koji upisuju ove studijske programe je 4. septembra onlajn, dok je upis primljenih kandidata od 7. do 11. septembra tekuće godine, a sve informacije o broju slobodnih mjesta za upis biće dostupne u tekstu konkursa, koji će biti objavljen na internet stranici Univerziteta i u dnevnim novinama.

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu moguće su od 19. juna do 20. oktobra 2023. godine, do kada će kandidati moći predati svoje prijave.

- Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu polaganje prijemnog ispita na drugom ciklusu studija obaviće se 23. oktobra sa početkom u 9.00 časova, dok je objavljivanje rezultata konkursa  25. oktobra 2023. godine do 14.00 časova. Upis primljenih kandidata na drugom i trećem ciklusu studija počinje 26, a završava se 30. oktobra 2023. godine – naveli su sa Univerziteta.

Na Elektrotehničkom fakultetu i Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu kandidati koji konkurišu za upis na drugi ciklus studija ne polažu kvalifikacioni ispit, već će biti rangirani po uspjehu na prvom ciklusu studija, pojedinačno za svaki studijski program.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 34m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 51m
    2
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 41m
    4
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 23m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 1m
    0