Дружење читалаца са писцем и глумцем Сашом Терзићем

22.10.2021. 14:44
0
ИЗВОР: СРНА

У књижари Завода за уџбенике и наставна средства у Источном Сарајеву данас је, поводом октобра – Мјесеца књиге, организовано дружење читалаца са писцем и глумцем Сашом Терзићем.

Дејан Керлета из Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске рекао је да је ово једно у низу дружења са књижевницима које Завод у организује у октобру поводом мјесеца књиге, али и због тога што због пандемије вируса корона није одржан традиционални београдски Сајам књига.

- У жељи да сачувамо тај сајамски дух, организовали смо манифестацију `Сајамски дани` у књижарама Завода широм Републике Српске - рекао је Керлета.

Он је истакао да љубитељи књиге сва издања Завода за уџбенике и наставна средства Српске током трајања манифестације, од 20. до 30. октобра, могу купити по цијенама нижим од 20 до 70 одсто.

Према његовим ријечима, током манифестације ће, уз поштовање епидемиолошких мјера, бити организована дружења са читаоцима аутора чија је дјела издао Завод за уџбенике.

- И та минимална дружења су прилика да се направи интеракција између читалаца и аутора и мислим да смо у том успјели - додао је Керлета.

Групи читалаца, међу којима су најбројнији били основци из Источног Сарајева, данас се представио аутор књиге "Мјесечев јахач" Саша Терзић, који је и глумац Дјечијег позоришта из Бањалуке.

Терзић, који за себе каже да је глумац луткар са стажом, али млади писац, изразио је задовољство што је дошао у свој родни град и што ће се за вријеме "Сајамских дана", осим у Источном Сарајеву, са дјецом и читаоцима дружити и у Приједору.

- Недавно сам имао част да будем на штанду Завода на сајму у Бањалуци. Тада сам био костимиран и носио своју сценографију, а за посјетиоце је Завод припремио мајце са одштампаним називом моје књиге, због чега сам био посебно срећан - рекао је Терзић, који је и на данашње дружење донио двије позоришне лутке.

У оквиру "Сајамских дана" сутра ће се у књижари Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске у Бијељини са читаоцима дружити Бранко Станковић.

Коментари 0
Повезане вијести
За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа За "Златну сову" конкуришу 24, а за "Совицу" 14 рукописа
Шест рукописа у ужем избору за књижевну награду "Златна сова" Шест рукописа у ужем избору за књижевну награду "Златна сова"
Роман "Птице селице" Предрага Ђурића добитник "Совице“ Роман "Птице селице" Предрага Ђурића добитник "Совице“
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 46m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 30m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 15m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 14m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 20m
    0